Nyheder:

Barselsvikariat: Kommunikationskonsulent til Det Syddanske EU-Kontor

 • Vil du fortælle den gode historie om EU-projekter, der styrker innovation og udvikling i Syddanmark?

 • Kan du skabe kommunikation, som fremhæver Det Syddanske EU-Kontors arbejde og informerer og inspirerer syddanske virksomheder, videninstitutioner og offentlige myndigheder til at deltage i europæisk samarbejde?

 • Så er du måske den rette kandidat til vores barselsvikariat som kommunikationskonsulent i Bruxelles. 

Stillingen

Vi søger en kommunikationskonsulent til at arbejde med Det Syddanske EU-Kontors interne og eksterne kommunikation. I stillingen skal du kommunikere om kontorets arbejde med at skabe vækst i Syddanmark gennem EU-støtte til syddanske aktører, deres deltagelse i europæiske netværk og syddansk synlighed i Bruxelles og Europa. 

Det Syddanske EU-Kontor hjælper syddanske aktører med at opnå deltagelse i EU-projekter, hjemtag af EU-støtte og involvering i andre former for europæisk samarbejde. Kommunikationskonsulenten understøtter dette arbejde.

Dine primære ansvarsområder bliver

 • At medvirke til at give kontoret en skarp og synlig profil og oplyse Syddanmark om EU-samarbejde på tværs af kontorets platforme: hjemmeside, sociale medier, nyhedsbreve m.m.
 • At levere historier om syddansk EU-samarbejde til lokale, regionale og nationale medier.
 • At understøtte den interne kommunikation og videndeling, blandt andet gennem løbende dokumentation, analyser og kommunikation af kontorets arbejde og resultater.
 • At udføre kommunikationsopgaver, som f.eks. hjemmesideredigering, i EU-projekter, hvor kontoret deltager som partner. 

Som kommunikationskonsulent arbejder du på tværs af kontorets faglige indsatsområder i en koordinerende rolle. Det er derfor vigtigt, at du har et stærkt samarbejdsgén og formår at holde mange bolde i luften på én gang.

Din profil

Vi søger en ny kollega, der kan sætte kryds ud for flest mulige af følgende erfaringer og kompetencer:

 • Du har en relevant uddannelse og gerne erfaring med kommunikation og formidling fra en offentlig eller privat organisation.
 • Du har flair for at skrive i et letforståeligt sprog.
 • Du har erfaring med hjemmesidedesign- og redigering, foto, grafik og sociale medier.
 • Det er en fordel, hvis du har et vist kendskab til EU og europæisk projektsamarbejde samt evt. også til kommunale og regionale udviklingsaktiviteter.
 • Du kan trives i et job, hvor du både skal kunne samarbejde bredt, men samtidig løse mange opgaver og træffe mange beslutninger selvstændigt.

Vi forventer, at du er initiativrig, analytisk, struktureret og i stand til at tænke strategisk. Det er en klar fordel, hvis du er i stand til at arbejde med kommunikation inden for flere fagfelter og i krydsfeltet imellem dem – og hvis du kan skrive forståeligt om emner, som kan virke tunge og komplicerede. Som person håber vi, at du er udadvendt, imødekommende og god til at danne netværk

Din nye arbejdsplads

Det Syddanske EU-Kontor er en forening, der repræsenterer Region Syddanmark og de 22 syddanske kommuner i EU. Du vil få din arbejdsbase på vores hovedkontor midt i EU-kvarteret i Bruxelles i et spændende internationalt miljø. Her vil du dele dagligdag med p.t. 12 engagerede faste kolleger og praktikanter. Desuden har vi 4 konsulenter med arbejdsbase på forskellige adresser i Syddanmark. 

Udover et inspirerende arbejdsmiljø tilbyder vi en konkurrencedygtig løn, der forhandles individuelt i forhold til dine kvalifikationer, baggrund og erfaring. 

Søg stillingen

Send din ansøgning samt cv og eventuelle andre relevante bilag senest mandag d. 13. november 2023 kl. 12 til: ansoegning@southdenmark.eu.

Angiv tydeligt at det er barselsvikariatet som kommunikationskonsulent, du søger. 

Samtaler forventes i uge 47, og vi håber at kunne starte ansættelsen senest d. 15. januar 2024.

Mere information

Vil du vide mere om stillingen, så kontakt direktør Rasmus Anker-Møller på +32 477 780 382 eller ram@southdenmark.eu.

Download jobopslaget som pdf her

SDEODots-Blue_EN

South Denmark European Office
Avenue Palmerston 18
B-1000 Bruxelles
info@southdenmark.be

©2023 South Denmark European Office/ Det Syddanske EU-Kontor