CASE

Innovation på havet, søsat med SMV-Instrumentet

SMV
FASE
1+2

FAABORG

virksomhed

Tuco Marine Group

Udfordringen

Traditionalle erhvervsfartøjer er typisk tunge, relativt langsomme og kortrækkende samt dyre i brændstof og CO2-udledninger.

projektet

Med 13,7 mio. kr. i samlet støtte gennem SMV-Instrumentets Fase 1 og 2 har Tuco udviklet ProZero, og en forretning der både bygger innovative erhvervsfartøjer og udvikler kompositmaterialer til den maritime industri.

“Dét, der er er skabt under EU-projektet, er i dag
vores levebrød.”

“Vi har fået bygget et rigtigt godt brand. Vi arbejder nu rigtigt meget med partnerskaber og at få etableret salgskanaler internationalt, som så kan løfte os de næste skridt.”

Skibsbyggerne fra Tuco Marine Group i Faaborg har skabt en international forretning med dynamiske kompositbåde

“Dét, der er er skabt under EU-projektet, er i dag vores levebrød,” siger en glad Jonas Pedersen, managing director i Tuco.

Skibsbyggeren fra Faaborg har med 13,77 mio. kr. i støtte fra SMV-Instrumentets Fase 1 og 2 udviklet og markedsført ProZero, en serie af lette, hurtige og miljøvenlige erhvervsfartøjer i nye kompositmaterialer.

Virksomheden er vokset fra 18 til 30 ansatte, og Tuco er stærkt på vej mod at tredoble omsætningen og skabe langtidsvækst. “Vi har opfyldt og overgået alle vores målsætninger med projektet,” fortæller Jonas Pedersen.

Fortsat medvind og kurs mod automatisering

Tucos både er væsentlig lettere end typiske erhvervsfartøjer, der oftest er lavet af aluminium eller glasfiber. Det gør de nye fartøjer mere brændstofbesparende, mindre CO2-udledende og mere manøvredygtige i ekstreme vejrforhold på åbent hav. Bådene kan sejle længere og er specielt nyttige til redninger og offshore-opgaver.

I løbet af EU-projektet udviklede Tuco bådene, testede dem med vordende kunder og fik nedbrudt markedsbarrierer for såvel ProZeros fire skibstyper som for virksomhedens modulære produktionsteknologi. Projektet sluttede officielt i 2018, men effekten af EU-støtten giver stadig Tuco vind i ryggen.

Demonstrationsbådene fra projektet er blevet videreudviklet fra Generation 1 til Generation 2 og 3. Tuco har startet nye udviklingsprojekter med teknologiske og materialemæssige innovationer.

“Vi vil gerne arbejde mod at gøre vores både endnu bedre under arktiske, kolde forhold. Vi vil også gerne have en øget grad af automatisering i vores produktion og dermed få endnu større udbytte af den modulære platform, vi har skabt,” siger Jonas Pedersen.

Internationalt brand og partnerskaber

I jagten på automatisering har Tuco indgået et partnerskab med amerikanske Sea Machines Robotics, der leverer fjernstyringsteknologi til ProZero-bådene. Det blev allerede i 2017 til en prototype på Danmarks første selvsejlende både.

Tuco er tillige med i det store EU-projekt, FIBRESHIP, der skal bygge bæredygtige erhvervsfartøjer på mere end 50 meter. De har leveret skibe til Søværnets opmålingsopgaver i danske farvand og netrensningsbåde til den norske fiskeindustri.

Internationale partnerskaber og markeder er vejen frem, siger Jonas Pedersen:

“Vi har fået bygget et rigtigt godt brand. Vi modtager henvendelser fra folk, som vi ikke kender, og som vi ikke selv direkte har henvendt os til for at sælge ProZero. Vi arbejder nu rigtigt meget med partnerskaber og at få etableret salgskanaler internationalt, som så kan løfte os de næste skridt.”

 

Cool EU-cash til 4 maritime iværksættere

Cool EU-cash til 4 maritime iværksættere

... eller hvordan SMV-Instrumentet har bragt deres projekt fra 25 til 100%
Læs mere

En “digital tvilling” til Shell platform i Nordsøen

En “digital tvilling” til Shell platform i Nordsøen

... eller hvordan udviklingsprojekter holder en virksomhed i gang og inspirerer medarbejderne.
Læs mere

Smartere beton på verdens byggepladser

Smartere beton på verdens byggepladser

... eller hvordan Eurostars kan hjælpe med hurtigere at udvikle den rigtige løsning.
Læs mere

kontakt vores konsulenter

TeamSDEO_CirclesBW_EDM2

Else Dyekjær 
Mejer

edm@southdenmark.be
+45 30 11 21 77

TeamSDEO_CirclesBW_SRB1

Siri Raahede Bentzen

srb@southdenmark.be
+32 (0) 2 285 40 92