Nyheder:

Beredt på Brexit? Her er nogle værktøjer til at forberede din virksomhed på "no deal"

Erhvervshus Sydjylland, Virk og Dansk Erhverv er blandt organisationerne, der tilbyder rådgivning, workshops og checklister

Brexit-tumulten fortsætter i sensommeren. Storbritannien forlader EU d. 31. oktober, uanset om en handelsaftale er kommet i stand, siger premiereminister Boris Johnson. I politikkens røgslør er intet er dog sikkert – undtagen at det for danske virksomheder, der handler eller planlægger at handle med britiske partnere, kan betale sig at være velforberedt.

Erhvervshus Sydjylland har oprettet en “Brexitliste”, hvorigennem tilmeldte virksomheder kan få løbende information og vejledning om de seneste realiteter og mulige scenarier i Brexit-forløbet. Dertil kommer der muligheder for workshops, infomøder og 1-til-1 rådgivning.

“Udfordringen er, at vi ikke kender vilkårene eller det sikre tidspunkt for Brexit. Derfor koncentrerer vi lige nu vores indsats om at kortlægge de specialister og rådgivere, som kan være relevante for virksomhederne at tale med, når og hvis Brexit kommer,” forklarer Andreas Cæsar Møller Jensen, Erhvervshus Sydjyllands projektchef.

Virk har lavet en interaktiv Brexit-tjekliste, hvor virksomheder kan få informationer om eksport og import af varer og tjenesteydelser samt de nye forhold mht. arbejdskraft, offentlige udbud, transport og mere.

Hos Dansk Erhverv kan man tillige downloade en checkliste. Told- og Skattestyrelsen har udgivet en brochure med vejledning om told, moms og afgifter i et “no-deal”-scenarie. Dansk Industri har bygget et grundigt “toolkit” med oplysninger om bl.a. valuta, forsyningskæder, regulering og medarbejdere.

Her er en oversigt med nyttige Brexit ressourcer. Følg os på Twitter @SouthDenmarkEU for at få de seneste nyheder.

  • Skriv til på Erhvervshus Sydjyllands Brexitliste her.
  • Download Told og Skats guide “Handel med Storbritannien efter Brexit” her og få opdateringer her.
  • Kryds af på Virk checklisten her.
  • Find Dansk Industris “toolkit” her.
  • Download alle EUs officielle “preparedness notices” her.

©2019 South Denmark European Office/ Det Syddanske EU-Kontor

Cookies and Privacy Policy