Kom i praktik hos SDEO

Vil du være med til at bringe Syddanmark og EU tættere sammen?

Arbejde i et internationalt miljø med spændende udfordringer og opgaver?

Få faglig indsigt, inspiration og erfaring på et dynamisk kontor i EU’s hjerte?

Opleve Bruxelles’ væld af caféer, markeder og kulturtilbud sammen med andre danske og internationale praktikanter og få venskaber for livet?

Så kom i praktik hos South Denmark European Office (SDEO).

Vi er 16 fastansatte konsulenter og tre praktikanter, der hjælper syddanske virksomheder, kommuner og institutioner med at søge EU-støtte til projekter og skaber synlighed om EU-muligheder i Syddanmark og om syddanske styrkepositioner i Europa.

Praktik i efteråret 2024

Vi tilbyder praktikophold hvert år i foråret (januar til juli) og efteråret (september til januar) – og du kan nu søge praktik i efteråret 2024.

Vi er på udkig efter:

– To praktikanter, som vil understøtte vores fagkonsulenter i deres arbejde med vores kerneområder – såsom at udvikle projektidéer og matche EUs støtteprogrammer med lokale aktører og meget mere. Læs mere her.

– Én kommunikationspraktikant, som vil være med til at give kontoret en skarp og synlig profil samt oplyse Syddanmark om EU-samarbejde på tværs af platforme. Læs mere her.

Frist er søndag den 3. marts kl. 12, men vi afholder samtaler løbende, så send gerne din ansøgning hurtigst muligt til ansoegning@southdenmark.eu.

Praktikken er ulønnet, men Det Syddanske EU-kontor tilbyder hjælp til dækning af udgifter i forbindelse med praktikopholdet, dvs. ud- og hjemrejse, husleje, lokal transport og frokostordning 2-3 dage om ugen.

Arbejdstiden er 37 timer om ugen. Der er mulighed for at modtage SU og Erasmus-legat under praktikopholdet.

"Et praktikophold i Bruxelles er mere end blot arbejde - det er en oplevelse for livet,"

"Praktikforløbet har givet mig en større forståelse af samspillet mellem kommunale, regionale og europæiske aktører og et EU-kontors rolle heri. Især i forhold til hvordan EU’s politikker konkret udmønter sig i implementerings-fasen og bliver til EU-projekter inden for mine arbejdsområder, internationale kommuner, sundhed og uddannelse."

Det har været en fornøjelse at arbejde på et kontor med en høj faglighed og engagement for deres arbejde, hvor der har været plads til at blive udfordret, modtage konstruktiv feedback og få sjove tips og anekdoter til dos and don’ts i Bruxelles.

Opgaver og opevelser

Vores praktikanter er en vigtig ressource og bidrager på lige fod med SDEO’s konsulenter til kontorets daglige opgaver med udvikling af idéer og implementering af EU-projekter.

Praktikanterne får meget ansvar, mange forskelligartede opgaver – og fleksibilitet. Du kan i høj grad være med til at sætte dit eget præg på opgaverne i forhold til dine personlige interesser og ambitioner.

Som praktikant hos SDEO vil du typisk:

 • Bidrage til vores arbejde med at forberede syddanske aktørers ansøgninger til diverse EU-programmer.

   

 • Lave grundlæggende research og analyser til idé- og projektudvikling.

   

 • Deltage i konferencer, seminarer, workshops og info-dage hos SDEO, i forskellige EU-institutioner og hos andre i “EU-boblen.”

   

 • Hjælpe med implementeringen af EU-projekter, hvori SDEO er partner, herunder facilitere partnermøder og mini-konferencer samt bidrage til projektkommunikation.

   

 • Holde oplæg for besøgsgrupper f.eks. uddannelsesinstitutioner og virksomhedsgrupper.

   

 • Bidrage til SDEO’s kommunikationsindsats ved f.eks. at skrive artikler, producere informationsmaterialer, udarbejde nyhedsbreve og indhold til sociale medier.

   

 • Diverse praktiske og administrative opgaver – f.eks. at håndtere partnersøgninger til de forskellige EU-programmer, ugemail samt udarbejdelse af referater, notater og rapporter.

"Hvis man har lyst til at lære EU-cirkusset at kende fra en anden vinkel, så er en praktikplads hos SDEO oplagt. Her får man indblik i både EU’s forkromede arbejdsprocesser, og hvordan syddanske aktører arbejder med EU-projekter. Og så er det værd at tilføje, at man får Bruxelles’ bedste kollegaer!"

"Netværk er et kæmpe plus ved praktikken. Det er måske en kliche, men det er rigtigt langt hen ad vejen. Man får netværk på kontoret, hvor man bor, og blandt dem man møder rundt omkring. Netværk er virkelig godt, fordi man jo kan ende med at få fast job senere hen takket være sit netværk, eller man kan få inspiration til nye og anderledes karriereveje."

"Som praktikant får man tilknyttet en mentor på kontoret. Mentoren tager en i hånden fra start og hjælper således, at man får mest muligt ud af forløbet. Det har jeg virkelig været glad for."

"I Bruxelles lever man livet. Byen er fyldt med grønne parker og pladser, hvor man kan nyde selskab og god mad på både hverdage og i weekenden."

International erfaring, kompetencer og netværk

Et praktikophold hos SDEO giver dig rigtigt meget “med hjem.” Du kan f.eks. få:

 • Et stort netværk, både dansk og internationalt.
 • En grundlæggende forståelse for EU’s institutioner, Danmarks spillere i Bruxelles og de mange andre aktører “EU-boblen”.
 • Praktisk og politisk indsigt i EU’s støtteprogrammer: deres formål, fungeren og samspillet mellem de regionale og europæiske niveauer.
 • Praktisk erfaring med forskellige kommunikationsredskaber.
 • Et bredt kendskab til Syddanmarks aktører samt nationale og internationale netværk og grupper.
 • Dybere indsigt i de sektorer og temaer, som SDEO arbejder mest med: sundhed og velfærd; erhverv og innovation; energi, klima og ressourcer; kvalificeret arbejdskraft og uddannelse; internationale kommuner: kultur og design: turisme.

Livet i Bruxelles: Fra Tintin til torsdagsøl, vafler og weekendture

Bruxelles er en dynamisk, interessant og alsidig by. Der er nærmest endeløse muligheder for fantastiske oplevelser med de mange andre danske praktikanter i byen og nye internationale venner.

Her er nogle få af vores tidligere praktikanters tips til at nyde livet i det belgiske – og videre ud.

 • Nyd Bruxelles’ næsten-sydeuropæiske livsstil på byens mange cafeer og markeder.
 • Spis og drik! Bruxelles har verdens bedste fritter, vanedannende vafler, et overdådigt udvalg af lækre øl – og selvfølgelig belgisk chokolade.
 • Torsdag = P’LUX. Her mødes danske og internationale praktikanter fra hele EU-boblen til drinks og dans, der overtager hele Place Luxembourg ved siden af Europa-Parlamentet.
 • Nyd regnvejrsdagene indefra på byens mange museer – Tintin har hele to! – eller få en rundtur i EU-institutionerne.
 • Brug solskinsdagene i Bruxelles og omegns mange flotte parker og skove.
 • Tag på daytrip til hippe Antwerpen og Gent, historiske og charmerende Brugge, den energiske universitetsby Leuven – eller nyd en naturvandring gennem Ardennernes smukke bakker og bjerge.
 • Bruxelles er i Europas centrum – så smut let og billigt med toget til Paris, Amsterdam eller London.

Det har været udfordrende og sjovt at få bedre indblik i EU’s politik på transport-, energi- og miljøområdet, være med i udarbejdelsen af konkrete projekter og vejlede danske aktører og hjælpe dem med at finde rundt i EU-junglen af programmer og projektmuligheder.”

"Bruxelles er en unik by at være praktikant i. Man bliver en del af et stort praktikantnetværk. Her kan man både få gode venner og LinkedIn-forbindelser."

SDEODots-Blue_EN

South Denmark European Office
Avenue Palmerston 18
B-1000 Bruxelles
info@southdenmark.eu

©2023 South Denmark European Office/ Det Syddanske EU-Kontor