Nyheder:

Mød kontorets tre nye praktikanter

Et nyt semester er startet, og vi byder nu velkommen til vores tre nye praktikanter. De har fundet sig til rette på kontoret, hvor de skal være en del af den daglige gang frem til januar 2024. Læs med og find ud af, hvad de forventer af praktiktiden i Bruxelles.

Efter en lang sommer kan vi byde velkommen til vores tre nye praktikanter på Det Syddanske EU-Kontor. I dag rummer vores hold to praktikpladser i vores konsulentteams og en kommunikationspraktikant. Her fortæller de om deres forventninger til praktikopholdet og deres fem måneder i Bruxelles.

Sofie Kielsholm Ottosen 

  • 25 år, opvokset i Viborg, bor i dag i Aalborg. 
  • Bachelor i Politik og Administration, læser nu en kandidat i Politik og Administration på Aalborg Universitet.
  • Skal arbejde med områderne energi, klima og ressourcer, erhverv og innovation og internationale kommuner.

Med en praktikplads hos SDEO så Sofie muligheden for at bruge sine erfaringer fra studiet, studiejobbet hos Institut for Politik og Samfund ved Aalborg Universitet og sit frivillige arbejde hos Sex og Samfund.

”Jeg har set meget frem til at afprøve mine færdigheder på en mere praktisk måde. På kandidaten har jeg tidligere skrevet projekter om implementering af vindenergi i lokale netværk og European Green Deal, så jeg glæder mig til at arbejde mere med problemstillinger inden for klima og grøn omstilling og få erfaring med kontorets arbejde som et bindeled mellem EU og det lokale erhvervsliv og kommuner.”

Allerede nu har Sofie fået et godt indtryk af byen, hvor hun skal bo de kommende fem måneder.

”Jeg kan mærke, at Bruxelles hurtigt og effektivt kommer til at charmere sig ind på mig. Jeg har en fornemmelse af, at mit ophold kræver et stort madbudget, for byen vrimler med mange gode spisesteder. Og så ligger byen så centralt, at det er nemt at komme til andre byer her i Belgien og resten af Europa.” 

 • Jens Aagaard Madsen

  • 24 år, opvokset i Hammel og bor til dagligt i Maastricht.
  • Læser en bachelor i European Studies ved Maastricht University.
  • Skal arbejde med indsatsområderne sundhed og velfærd, kultur og kvalificeret arbejdskraft og uddannelse.

Fra sit studie har Jens et europæisk blik europæisk blik på integrationen mellem de europæiske lande, så med praktikpladsen hos SDEO glæder han sig til at få en dansk vinkel på EU og et indblik i implementeringen af EU-initiativer i danske kommuner og virksomheder. 

”Som studerende i udlandet, kan jeg se, at der er stor forskel på uddannelsessystemerne, men det er ligeledes tydeligt, at der er et stort potentiale for at samarbejde mere på tværs af EU-landene inden for uddannelsesområdet, så det glæder jeg mig til at arbejde med.”

De første dage i Bruxelles har givet Jens et godt indtryk af byen, og han glæder sig til at udforske den nærmere, når arbejdsdagen er omme. 

”Alle er så imødekommende og hjælpsomme, både på kontoret og ude i byen. Jeg glæder mig til at smage på belgisk øl, mad og arkitektur, og gå på opdagelse i den multikulturelle by. Og så skal jeg helt klart også til Anderlecht og se fodbold, nu de har erhvervet sig så mange danske spillere.”

Emma Rosenbek Severinsen

  • 25 år, opvokset i Varde og bor i København.
  • Professionsbachelor i Journalistik fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Læser en kandidat i Retorik på Aarhus Universitet.
  • Skal arbejde med kontorets kommunikation.

”Et praktikforløb hos SDEO giver mig mulighed for at beskæftige mig med et nyt fagområde, og styrke mine kompetencer i at skabe relevant kommunikation til kontorets nuværende og fremtidige samarbejdspartnere. Samtidig får jeg et indblik i, hvordan det er muligt at skabe udvikling i virksomheder, myndigheder og institutioner i Region Syddanmark via EU-netværk, lovgivning og projekter.”

Emma glæder sig til at gå på opdagelse i Bruxelles, hvor der er mange forskellige muligheder for kultur og fællesskab.

”I min tid i Bruxelles vil jeg gerne besøge byens museer, gå på opdagelse i byens pompøse og forskelligartede arkitektur og udforske i de utallige mad- og loppemarkeder. Og så glæder jeg mig til at være sammen med Sofie, Jens og de mange andre praktikanter i Bruxelles.”

Vil du også i praktik på kontoret?

Drømmer du også at prøve kræfter med livet i Bruxelles? At få hands-on erfaring med spændende projekter til gavn for den syddanske sag i EU? Så tøv ikke med at sende en ansøgning til vores tre åbne praktikantstillinger i forårssemesteret 2024. Læs mere om stillingerne her