Nyheder:

Mød kontorets nye praktikanter

Det er blevet starten på et nyt år, og derfor byder vi nu velkommen til vores to nye praktikanter på Det Syddanske EU-Kontor. Anne-Sofie og Sofie skal de frem til juli 2024 være en del af dagligdagen på kontoret. Her fortæller de om deres forventninger til praktikopholdet og deres tid i Bruxelles.

Sofie Emilie Rossen

  • 25 år, opvokset i Horsens, men bor i dag i Aarhus.
  • Bachelor i statskundskab og er nu på 3. semester af kandidaten i statskundskab på Aarhus Universitet.
  • Skal arbejde med områderne energi, klima og ressourcer, erhverv og innovation og internationale kommuner.

Sofie glæder sig til at bruge sine faglige kompetencer fra sin kandidat i praksis på kontoret i Bruxelles.

”At komme i praktik på Det Syddanske EU-Kontor i Bruxelles vil give mig et indblik i, hvordan arbejdet med EU kan foregå udenfor institutionerne. Jeg er interesseret i, hvordan politiske projekter implementeres og har betydning for Region Syddanmark og de syddanske kommuner. Min interesse er særligt inden for den grønne omstilling, og jeg ser frem til at få et indblik i, hvordan EU-projekter kan løfte den grønne omstilling lokalt i Syddanmark.”

Sidste år var Sofie på sommerskole i Bruxelles, hvor hun fik et godt indtryk af byen.

”Jeg glæder mig til at få en hverdag i byen og udforske Bruxelles, og særligt til at finde alle de gode steder at spise og drikke kaffe. Jeg håber også, at jeg kan udnytte byens placering og få tid til en weekendtur til Paris eller Amsterdam.”

 • Anne-Sofie Herskind

  • 25 år, opvokset i Silkeborg, men bor i København i dag.
  • Bachelor i sociologi ved Københavns Universitet og læser nu en kandidat på 2. semester i social intervention på RUC.
  • Skal arbejde med områderne sundhed og velfærd, kvalificeret arbejdskraft og uddannelse, og kommunikation.

Som studentermedhjælper hos Sundhedsstyrelsen har Anne-Sofie fået indsigt i det danske velfærdssystem, og glæder sig til at bruge de indsigter i en europæisk sammenhæng.

”Som praktikant ved Det Syddanske EU-kontor glæder jeg mig til at lære mere om det europæiske samarbejde, og lære mere om hvordan EU-projekter kan bidrage til at sætte fokus på og styrke velfærden i Syddanmark. Jeg håber desuden, at jeg gennem opholdet kan tilegne mig ny viden om samspillet mellem EU-institutionerne og det politiske arbejde i Bruxelles.”

Gennem venner har Anne-Sofie hørt godt om at bo i Bruxelles og har tidligere besøgt byen flere gange.

”Ligesom Sofie, så glæder jeg mig til at få en hverdag i Bruxelles, som jeg håber kommer til at byde på caféture, vintageshopping og forhåbentlig et par festivaler til sommer.”

De har begge glædet sig til opholdet og arbejdet på kontoret – og ikke mindst til at møde hinanden. De håber, at de gennem opholdet får indblik i belgisk såvel som europæisk kultur, og ser frem til at opleve Bruxelles og Belgien.

Vil du også i praktik på kontoret?

Drømmer du også at prøve kræfter med livet i Bruxelles? At få hands-on erfaring med spændende projekter til gavn for den syddanske sag i EU? Så tøv ikke med at sende en ansøgning til vores tre åbne praktikantstillinger i efterårssemesteret 2024. Læs mere om stillingerne her