Nyheder:

Bliv inspireret af vores nye Erasmus+katalog

Vi lancerer en ny indsats på før- og grundskoleområdet med gode projekthistorier, brugbare fakta om Erasmus+-programmet og tips til ansøgningen

Lærere, pædagoger og skoleledere nyder et fagligt løft og får inspiration på kursus og gennem jobshadowing på andre europæiske skoler. Børn og unge får store oplevelser på udvekslingsrejser i Europa og løser opgaver digitalt og virtuelt i samarbejde med elever i andre lande. Nye venskaber og netværk dannes, og det skaber idéer og projekter.

Erasmus+ giver skoler og andre uddannelsesaktører rigtig brede muligheder for at skabe projekter, der gør en forskel.

SDEO lancerer nu en ny indsats på før- og grundskoleområdet, hvor vores konsulent Signe Søndergaard Jørgensen vil hjælpe skoler, dagtilbud og andre aktører med at komme i gang med Erasmus+.

Vores konsulenter Signe Søndergaard Jørgensen og Jens Bøgetoft Christensen har været på en lille startup-turné for initiativet med besøg i Assens, Kolding, Svendborg og Sønderborg.

”Vi oplevede, at nogle er erfarne med Erasmus+, mens andre har deres første gang til gode,” fortæller Signe Søndergaard Jørgensen:

”Der er rig mulighed for at syddanske institutioner på før- og grundskoleområdet kan søge om f.eks. efteruddannelse. Derfor sætter vi sammen med Styrelsen for Forskning og Uddannelse fokus på kommunernes brug af programmet. Hvad enten man er erfaren eller ny i Erasmus+, så kommer vi meget gerne på besøg for at fortælle mere om programmet og ansøgningsprocessen, og som altid vil vi gerne give vejledning og sparring.”

Vi har i anledning af indsatsen produceret et nyt inspirationskatalog om Erasmus+.

Læs fx om, hvordan et Erasmus+ projekt i Middelfart har kickstartet et dusin andre og styrket en strategi med internationalisering; hvordan iværksætteri og robotter skal bruges i Vejles dagtilbud; og om en skoleleder, der fik “en af de største oplevelser i mit skoleliv” på jobshadowing i Spanien.

Kataloget er lavet i samarbejde med Central Denmark EU Office og Norddanmarks EU-Kontor, og i regi af Dacob, som er sammenslutningen af de danske EU-kontorer samt Aalborg Universitets kontor i Bruxelles.

 

Hent Erasmus+kataloget her

©2019 South Denmark European Office/ Det Syddanske EU-Kontor

Cookies and Privacy Policy