Nyheder:

Boost på boost: Kobots bygger innovativ robot med kombineret finansiering

Den fynske startup har bygget en flot mosaik med EU-midler, finansiering og hjælp fra Erhvervshus Fyn, EUopSTART og andre brikker.

Med 4.5 millioner kroner i EU-støtte har den fynske startup Kobots stemmestyrede skærerobot og andre projekter fået endnu et stort skub mod videreudvikling og kommercialisering.

”Kobots er en hamrende interessant virksomhed, der netop nu er ved at blive en meget flot svane i robotmiljøet i Odense. Det er på ganske kort tid lykkes at løfte Kobots til stadiet, hvor virksomheden letter internationalt,” udtaler Torben Blicher Buch, specialist i finansiering af innovative virksomheder i Erhvervshus Fyn.

“Det er dejligt at se en traditionel håndværksvirksomhed med stor faglig ekspertise, der tænker innovativt for at løse en kerneudfordring indenfor byggeindustrien. Det er et rigtigt godt eksempel på, hvad EU’s støtteprogrammer kan bruges til,” siger konsulent Else Dyekjær Mejer fra Det Syddanske EU-Kontor.

EU-støtten er det seneste kapitel i et udviklingsforløb, hvor Kobots har bygget en stærk kombination af forskellige finansieringsmuligheder, som har fremmet udviklingen og åbnet nye døre.

Støtte fra Innovationsfonden og Forskningsministeriets EUopSTART program har flankeret medfinansiering fra Erhvervshus Fyns program Digital Omstilling – Innovationssamarbejder. Energi Fyns Udviklingsfond har bidraget til projektet og Scale Up Denmark Robotics har medfinansieret en privat rådgiver. Tidligere på året kom der privatkapital fra MiR grundlægger Niels Jul Jacobsen og hans hustru, Charlotte Hybschmann Jacobsen.

“Vi har her set, hvordan højt specialiseret sparring og million-finansiering fra Innovationsfonden og Erhvervshus Fyn samt erfarne business angels har været helt afgørende for udviklingen af Kobots,” tilføjer Torben Blicher Buch. Kobots er samtidig blevet accelereret i Odense Robotics StartUp Hub.

©2019 South Denmark European Office/ Det Syddanske EU-Kontor

Cookies and Privacy Policy