Nyheder:

Esbjerg Kommune tog på studietur til Bruxelles

I maj måned havde vi fornøjelsen af at facilitere en tre-dages studietur for Esbjerg Kommunes økonomiudvalg. Udvalget kom bl.a. til Bruxelles for at få en bedre forståelse for EU-institutionerne, de dagsordener, der rører sig lige nu og ikke mindst SDEO’s arbejde for bl.a. de syddanske kommuner. 

Der var fuldt program, da økonomiudvalget fra Esbjerg Kommune lagde vejen forbi Bruxelles i maj. 

Første punkt på dagsordenen var et besøg i Europa-Parlamentet hos de danske EU-parlamentarikere Christel Schaldemose (S) og Asger Christensen (V). Her faldt snakken bl.a. på den grønne og digitale omstilling, og hvilke muligheder der kan være for kommunen. 

Efterfølgende bød SDEO økonomiudvalget indenfor på kontoret, hvor der var oplæg fra direktør Rasmus Anker-Møller og ikke mindst konsulenterne på det grønne område. Udvalget fik et indblik i, hvilke EU-programmer der findes inden for klima, miljø og ressourcer, og hvordan SDEO kan hjælpe med råd og sparring i ansøgningsprocessen. 

Kommunaldirektør, Rikke Vestergaard, fortæller.

”Studieturen forløb rigtig godt. Det var et godt program, og det var ikke mindst EU-kontorets fortjeneste. Der var stor tilfredshed blandt deltagerne. Det var både spændende at høre de to parlamentarikere fortælle om arbejdet i EU og ikke mindst at besøge EU-kontoret og få sat ansigter på medarbejderne.”

Senere på dagen var der også oplæg fra Caroline Bak Nygaard og  Rasmus Axen l’Anglois-Nordgren fra KL i Bruxelles, som fortalte om, hvilke sager kontoret beskæftiger sig med lige nu. 

EU kan føles lidt langt væk

På besøgets andendag gik turen til Danmarks Faste Repræsentation ved Den Europæiske Union, hvor Ambassadør Søren Jacobsen og energiattaché Christine Møller Nielsen bød velkommen og fortalte om deres arbejde i Bruxelles. Her var der bl.a. fokus på Danmarks kommende EU-formandskab i 2025, energikrisen og repræsentationens funktion som bindeled mellem Danmark og EU. 

Ifølge Rikke Vestergaard var studieturen med til at gøre afstanden lidt kortere mellem kommunen og EU. Samtidig gav de tre dage et øget kendskab til SDEO’s arbejde og medarbejdere, fortæller hun.

”Man fik lige en update på det vigtige arbejde, der foregår i EU, som nogle gange kan virke lidt langt væk. Noget af det jeg tog med hjem er, at vi skal arbejde bedre sammen med EU-kontoret. Og jeg håber også, at de vil række ud efter os. Det at møde hinanden har stor betydning,” afslutter hun. 

Vil jeres kommune også lære mere om EU-institutionerne, de store europæiske dagsordener og ikke mindst støttemulighederne? Så vil vi meget gerne hjælpe jer med at arrangere en studietur til Bruxelles. 

Kontakt vores konsulent Helle Bech Sørensen-Hylle på hbh@southdenmark.be for at høre nærmere.

SDEODots-Blue_EN

South Denmark European Office
Avenue Palmerston 18
B-1000 Bruxelles
info@southdenmark.be

©2023 South Denmark European Office/ Det Syddanske EU-Kontor