Nyheder:

European Robotics Forum: Stor matchmaking samlede 150 deltagere

Selv i en digital tidsalder er der intet, som kan måle sig med et fysisk møde og et godt håndtryk. I anledning af European Robotics Forum i Odense var Det Syddanske EU-kontor med til at afholde “speeddating” for robotvirksomheder og andre fra robotbranchen. Med 150 deltagere fra hele verden var begivenheden en stor succes og vil forhåbentlig lede til nye partnerskaber.

Da European Robotics Forum løb af stablen i Odense d. 14-16. marts, var Det Syddanske EU-kontor med til at arrangere et matchmaking-event ad to omgange for robotvirksomheder, klynger, universiteter andre fra robotbranchen – en branche, som er i en rivende udvikling i disse år. 

Arrangementet blev afholdt i regi af Enterprise Europe Network, som er et europæisk netværk, der hjælper virksomheder med at få forretningskontakter i udlandet. Med til at arrangere var Bjarne Andersen, som er konsulent i Det Syddanske EU-kontor og desuden tilknyttet Enterprise Europe Network.

”En matchmaking er populært sagt en speeddating mellem virksomheder, som vi ofte tilbyder i forbindelse med større konferencer og udstillinger, hvor virksomheder fra mange lande er involveret. Matchmaking er et af de værktøjer, som Enterprise Europe Network løbende anvender for at skabe en meget direkte kontakt mellem virksomheder på tværs af landegrænser,” fortæller Bjarne Andersen.

Speeddating på 15-20 minutter

Arrangementet fandt sted i Odeon Konferencecenter i Odense i et stort lokale med en masse tomandsborde, hvor der især blev snakket både dansk, tysk og engelsk. Det fungerer således, at man på forhånd booker møder med personer, som man har 15-20 minutter at tale med. Som til klassisk speeddating mødes man én til én, og når tiden er gået, ringer en klokke, hvorefter man skifter bord og møder en anden deltager. Opstår der sød musik, er der store forretningsmuligheder i sigte.

”Virksomheder får på disse korte møder mulighed for at sætte ansigt på en potentiel international samarbejdspartner. Ofte udveksler man visitkort og viser korte præsentationer på en computer, og måske giver man hinanden lidt brochuremateriale,” fortæller Bjarne Andersen.

Med 150 deltagere til matchmakingen, herunder 50 fra Danmark, var arrangementet en stor succes og er forhåbentlig startskuddet til nogle internationale partnerskaber.

”Betydningen af et kort personligt møde og et håndtryk skal bestemt ikke undervurderes. Til en matchmaking kan en enkelt dansk virksomhed godt nå at mødes med op til 6-8 udenlandske virksomheder, og måske er den helt rigtige distributør eller leverandør at finde blandt disse virksomheder,” forklarer Bjarne Andersen.

Tysk repræsentant inviterede dansk virksomhed til Tyskland

Blandt de udenlandske deltagere var Sven Olsen fra industri- og handelskammeret i den nordtyske delstat Mecklenburg-Vorpommern. Delstaten har en stor industri, og han deltog i matchmakingen for at skabe kontakt til danske robotvirksomheder.

“Det er vigtigt for os, at virksomheder fra vores region møder danske virksomheder. Det åbner for nye forretningseventyrer, og vi kan udveksle viden og innovation og hjælpe hinanden med at blive dygtigere. Vi har mange virksomheder i vores region, som ville få stor gavn af at møde danske robotvirksomheder. Vi vil gerne aktivere vores virksomheder og få dem til at se mulighederne i at samarbejde med den danske robotbranche,” fortæller Sven Olsen.

Sven Olsen havde bl.a. et møde med en dansk virksomhed, som laver droner inden for den maritime sektor. Mødet endte med, at han inviterede virksomheden til en konference i Tyskland. Han håber, at det kan føre noget godt med sig på lang sigt.

”Det er rart at møde folk i virkeligheden, og det opbygger tillid. Det kan du ikke gøre virtuelt på samme måde. Stemningen var god, og folk virkede til at have det sjovt,” fortæller Sven Olsen.

Kontakt os, hvis I skal bruge hjælp til at finde udenlandske partnere

Det Syddanske EU-kontor er partner i Enterprise Europe Network og har fire konsulenter, som er tilknyttet netværket, herunder Bjarne Andersen. Man er velkommen til at kontakte Bjarne Andersen på ban@southdenmark.dk, hvis man som virksomhed f.eks. har brug for hjælp til at finde udenlandske partnere, distributører og kontakter. 

Udover EU-kontoret og Enterprise Europe Network var matchmaking-eventet arrangeret i et samarbejde mellem European Robotics Forum, SDU, euRobotics, Invest in Odense og Odense Robotics. 

Enterprise Europe Network holder løbende mange forskellige events, både i Danmark og i udlandet. Find netværkets events her.

SDEODots-Blue_EN

South Denmark European Office
Avenue Palmerston 18
B-1000 Bruxelles
info@southdenmark.be

©2023 South Denmark European Office/ Det Syddanske EU-Kontor