Nyheder:

EU's store innovationsprogram er tilbage med nye deadlines

Det Europæiske Innovationsråd (EIC) støtter Europas innovationsevne med funding til startups, SMV’er og forskningsteams, der arbejder i spændings-feltet mellem høj risiko og stor effekt. EU-programmet er delt op i to underprogrammer, som skal identificere, udvikle og opskalere bane-brydende teknologier og innovationer i Europa med skyhøje budgetter på henholdsvis 167 mio. euro og 540 mio. euro. Nu er de nye deadlines for 2022 offentliggjort. 

Innovation er en katalysator for vækst, men også tit forbundet med risiko. Med målet om at Europa skal kunne konkurrere på den globale bane, investerer EIC i innovative løsninger med stor risiko, men også stort potentiale. Programmet tilbyder støtte til alle lige fra forskere og forskningskoordinatorer til spinouts, startups, SMV’er mm., men konkurrencen er også hård, så kun de stærkeste teams kommer igennem nåleøjet.

Med de to underprogrammer Accelerator og Pathfinder, støtter EIC banebrydende teknologier og innovationer i Europa. 

Accelerator til banebrydende innovation

EIC Accelerator støtter projekter med stor nyhedsværdi og internationalt markedspotentiale. Programmet hjælper små og mellemstore virksomheder med at skalere deres innovationsprojekter internationalt. EIC Accelerator har fokus på nye innovative teknologier, som kan skabe nye markeder eller disruption på eksisterende markeder i både Europa og resten af verden – og samtidig understøtte udviklingen af europæiske “unicorns” (dvs. virksomheder med en markedsværdi på over 1 mia. USD). 

Pathfinder til forskning i fremtidens teknologier

Med Pathfinder støtter EIC forskningsprojekter med fokus på fremtidens teknologi. Programmet giver tilskud til nyskabende idéer og banebrydende forskning, som kan udvikle fremtidens innovative teknologier og adressere globale udfordringer. Programmet yder støtte til de tidlige udviklingsstadier (dvs. forskningsorienterede projekter) og har fokus på ambitiøse løsninger, som har potentiale til at skabe nye markeder og/eller tackle globale udfordringer.

Deadlines i 2022

EIC Accelerator og Pathfinder vil primært bestå af åbne indkaldelser uden krav til emne. Sideløbende vil der være indkaldelser med “challenges”, som har fokus på forskellige temaer, der skal støtte innovationer inden for udvalgte områder, såsom grøn omstilling, digitalisering og sundhed. Deadlines for 2022 er:

Åben indkaldelse i EIC Pathfinder: 3. maj 

Challenge i EIC Pathfinder: 19. oktober 

Åbne indkaldelser og challenges i EIC Accelerator: 23. marts, 15. juni og 5. oktober 

Vil du videre mere om EIC? Kontakt Siri BentzenEU-konsulent på erhvervs- og innovationsområdet, for mere information om EIC, sparring eller match med EU’s andre støttemuligheder.