Nyheder:

Forstyrrelser i forsyningskæder: Ny platform hjælper virksomheder med at holde produktionen i gang

Har din virksomhed mødt udfordringer med internationale forsyningskæder som følge af krigen i Ukraine? Så er der hjælp at hente på den nyetablerede platform ”The Supply Chain Resilience platform”. Platformen skal være med til at hjælpe europæiske virksomheder med at bevare, omstrukturere eller erstatte eksisterende forsyningskæder.

Europa står overfor en række økonomiske, miljømæssige og sociale udfordringer – senest i Ukraine, hvor krigen har ramt mange europæiske virksomheders forsyningskæder hårdt.

Udfordringen med forsyningskæder har fået verdens største b2b-netværk, Enterprise Europe Network, til at iværksætte en ny platform med titlen ”The Supply Chain Resilience platform”. Platformen skal hjælpe virksomheder med at omstrukturere eller erstatte eksisterende forsyningskæder. 

Vigtig hjælp til virksomheder

Ved at registrere sin virksomhed på platformen har man mulighed for at finde nye samarbejdspartnere og identificere potentielle leverandører eller købere. Målet er at forsyne europæiske virksomheder med de dele, komponenter og/eller færdigvarer eller tjenesteydelser, der skal til for at holde produktionen i gang. Platformen har fokus på sektorerne: fødevarer, byggeri, digitale tjenester, elektronik, energiintensive industrier, sundhed, transport, råstoffer, vedvarende energi og tekstiler.

Bjarne Andersen fra Enterprise Europe Network Danmark er glad for tiltaget og fortæller:

”På grund af krigen i Ukraine oplever mange virksomheder lige nu store problemer med at få varer hjem og/ eller fuldføre allerede modtagne ordrer. Vi håber, at et tiltag som dette kan være med til at hjælpe nogle af de danske virksomheder, som har problemer med at holde produktionen kørende.” 

 

Har du spørgsmål til platformen, eller vil du videre mere, kan du kontakte Det Syddanske EU-kontors konsulenter i Enterprise Europe Network Bjarne Andersen ban@southdenmark.be eller Jesper Vestergård Hansen jvh@southdenmark.be.

Du finder platformen her

Om Enterprise Europe Network og Det Syddanske EU-kontor (SDEO)

SDEO er dansk partner i Enterprise Europe Network, hvorigennem vi primært understøtter private virksomheder med international vækst og udvikling. Kontoret har to ansatte i Enterprise Europe Network Danmark, som hjælper med at finde samarbejdspartnere i netværkets lande og yder support til at styrke og forbedre virksomheders arbejde med innovation samt support til eksekvering og opstart af EU-støttede innovationsprojekter.