Nyheder:

Fra Løvens Hule til EU-finansiering: Eventyret fortsætter for WeldingDroid

Måske kender du allerede WeldingDroid fra det populære tv-program Løvens Hule, hvor stifterne Kevin Christensen og Christian Olsen fik investeringer fra de to erfarne iværksættere Jacob Risgaard og Jesper Buch. Nu er det imidlertid lykkedes Vejen-virksomheden at få hele 100.000€ fra EU til et helt nyt projekt, der skal være med til at realisere udlandsambitionerne. 

Svejsere i rørbranchen verden over tilbringer mange timer i fysisk uhensigtsmæssige positioner, når de står bøjet ind over svejsearbejdet. En manuel og opslidende proces, som kræver udholdenhed og en god koncentrationsevne, hvis kvaliteten af arbejdet skal holde hele dagen. Med WeldingDroids løsning automatiseres arbejdet ved hjælp af en maskine, som drejer røret rundt, mens det svejses. På den måde får svejseren frie hænder, og samtidig seksdobles svejsetempoet. Det er godt nyt for hele Europa, som lige nu mangler uddannede svejsere, fortæller CEO og ejer i WeldingDroid Kevin Christensen.

”For det første er der mangel på kvalificeret arbejdskraft inden for branchen – ikke kun i Danmark, men i hele Europa. Samtidig løser svejsemaskinen et akut behov. Den klarer arbejdet hurtigere og øger kvaliteten. At stå og svejse er meget krævende koncentrationsmæssigt, så man kan kun svejse et vist antal rør ad gangen. Men det er maskinen jo ligeglad med – den kan svejse rør hele døgnet rundt.”

Foto: WeldingDroid. Kevin Christensen (tv.) og Thomas Visti, som er en del af virksomhedens ejerkreds (th.).

Nyt projekt giver EU-støtte

Med den
nyvundne støtte fra EU-programmet WeldGalaxy ser WeldingDroid ind i udviklingen af et helt nyt projekt med tanksvejserobotter. I dag svejses de tanke, der bruges i fødevareindustrien og til energi- og vandforsyning manuelt og kræver to personer – én på ydersiden, som håndterer svejsehovedet og én på indersiden, der beskytter svejsningen mod oxidation. Med WeldingDroids teknologi kan også denne proces automatiseres, hvilket gør svejseprocessen hurtigere, mens kvaliteten og ensartetheden sikres hver gang.

”Hvis vi skal svejse en tank, der for eksempel er tre meter i diameter, svejser vi den som regel opretstående. Denne type svejsning vil kræve, at der går én mand udvendigt og én mand indvendigt og svejser. Med vores opfindelse kan man lave den proces med én mand, som går udvendigt og styrer robotten i stedet for at skulle stå og svejse,” forklarer Kevin Christensen.

Og noget tyder på, at WeldingDroid har ramt helt rigtig med deres løsning. I de EU-programmer, der, ligesom WeldGalaxy, har fokus på at understøtte virksomheder, er der generelt et krav om at løsningen skal være innovativ og have et stort markedspotentiale. Derfor er det også et stort skulderklap, at WeldingDroid har opnået tilskud gennem programmet, forklarer Else Dyekjær Mejer, EU-konsulent fra Det Syddanske EU-kontor.

”Det er supersejt, at WeldingDroid har opnået tilsagn, og det indikerer også, at de sagtens kan stå distancen i forhold til EU-midler.”

Foto: WeldingDroid. Det nye EU-projekt har fokus på tanksvejserobotter.

Næste skridt på rejsen

Siden de to sønderjyder tonede frem på skærmen i Løvens Hule, har WeldingDroid været på et væksteventyr og er nu repræsenteret i ni lande, men ambitionerne er store, og det samme er efterspørgslen. Derfor forventer Kevin Christensen også, at fremtiden kommer til at byde på yderligere ekspansion og en oprustning på medarbejderfronten. 

”Vores ambition er, at vores løsning skal gøres worldwide. Næste år vil vi se, om vi kan åbne kontorafdeling i USA og Tyskland og være lokalt de steder. Ved udgangen af 2022, skulle vi også meget gerne være 30 mand ansat i virksomheden i Vejen,” afslutter han.  

På vejen til EU-støtte har WeldingDroid blandt andet fået råd og sparring gennem et samarbejde med UdviklingVejen og Det Syddanske EU-kontor. 

”Det har været en fornøjelse at se, hvordan iværksættervirksomheden WeldingDroid har evnet at finde en konkret problemstilling ved svejseprocesser og spinde dette ud til en fokuseret virksomhed. Med den nye ansøgning driver WeldingDroid det et skridt videre, hvor de nyttiggør deres ekspertise til yderligere et produkt til deres kunder,” siger Ulrik Kragh direktør hos UdviklingVejen, der hjælper virksomheder med at accelerere ideer og forretningsmuligheder og i den proces trækker på Det Syddanske EU-kontors indsigt i EU’s fundingmuligheder. 

Vejen til kapital

WeldingDroid har to gange tidligere opnået støtte gennem Innovationsfondens Innobooster-program.