Når 2021 om ikke så længe bliver til 2022, træder et nyt krav til Horizon Europe-projekter i kraft: Alle offentlige, selvstændige enheder som f.eks. kommuner og regioner, som efter den 1. januar 2022 vil indgå i Horizon Europe-projekter, skal således have en ligestillingsplan for at kunne deltage.
En ligestillingsplan er et strategisk, offentligt dokument, der beskriver, hvordan man fremover vil arbejde på at fremme ligestilling i sin organisation. Planen skal tage udgangspunkt i din organisations nuværende status på ligestilling mellem kønnene og opfylde fire krav.
For at gøre udarbejdelsesprocessen lidt nemmere har vi på de regionale EU-kontorer (Dacob) i samarbejde med KL, Uddannelses- og Forskningsministeriet og udvalgte kommuner lavet en guide, som kommuner kan bruge til at komme bedst muligt i gang med at udarbejde deres egen ligestillingsplan. Guiden giver overblik over processen, de vigtigste principper, indholdskrav, disposition og meget mere.
Online Q&A og yderligere inspiration
Hvis I i jeres kommune skulle sidde med spørgsmål, eller hvis I har lyst til at vide endnu mere om emnet, så afholder vi d. 6. december 2021 fra 10 til 11 en online workshop. Linket til tilmeldingen finder du her.
Guiden tager udgangspunkt i Europa-Kommissionens retningslinjer for ligestillingsplanen, anbefalinger fra Uddannelses- og Forskningsministeriet og gode praksiseksempler, men den skal udelukkende ses som et vejledende dokument.
Har du brug for yderligere inspiration, kan vi desuden anbefale at se de to oplæg, som Jakob Just Madsen fra DANRO (Danish EU Research Liaison Office) og Anders Kristensen fra Region Midtjylland holdt i oktober om hhv. Kommissionens krav i forbindelse med at lave ligestillingsplaner og om, hvad man får ud af at arbejde med gender. Se begge oplæg her.
Mere information?
Vil du vide mere, eller har du spørgsmål, kan du kontakte EU-konsulent Cathrine Holm Frandsen her.