Nyheder:

Kom med til roadshow: EU-boost til forsvarsteknologi giver nye innovations- og forretningsmuligheder

Europas sikkerhed er tilbage som højpolitisk prioritet i EU – og fælles forsvars- og sikkerhedsteknologi er i centrum.

EU’s Forsvarsfond lanceres for at støtte op om forskning- og innovationsprojekter på tværs af Europa. Det giver nye muligheder for, at virksomheder og forskere i hele Danmark kan fremme deres arbejde, produkter og forretning i samarbejde med Forsvaret og internationale partnere. EU’s Forsvarsfond får et budget på ca. 8 milliarder euro med forventelig første deadline i slutningen af 2021. 

I anledning af at EU’s nye Forsvarsfond går i luften efter en periode med ”testprogrammer” afholder Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse, de danske regionale EU-kontorer (Dacob) og en række andre aktører et roadshow med fem events i hele landet, hvor EU-projektmulighederne præsenteres og udforskes. 

Alle events finder sted i uge 38 og tager udgangspunkt i EU’s Forsvarsfond, men vil hver især fokusere på forskellige temaer og bestå af forskellige oplæg. Dette for at komme rundt om flere af de forskellige temaer i EU’s Forsvarsfond.

“EU-programmerne åbner rigtig gode muligheder for at sætte danske kompetencer i spil, f.eks. inden for robotter og droner eller med Arktis og på det maritime område. Projektsamarbejder kan være rigtig gode til at hjælpe virksomheder med at sætte ekstra kraft bag deres teknologi, produktudvikling og innovation – og nu som noget nyt også inden for forsvarsområdet,” siger Else Dyekjær Mejer, konsulent på Det Syddanske EU-Kontor.

Se programmerne for roadshowet nedenfor.

Nordjylland
20. september

Midtjylland
21. september

Sydjylland og Fyn
22. og 23. september

Hovedstaden/Sjælland
24. september