Nyheder:

Middelfart er kåret som den mest bæredygtige destination i Europa

Foto: Middelfart Kommune

Middelfart har høstet europæisk hæder og vundet prisen som Europas mest bæredygtige destination. Prisen betyder, at Middelfart nu får styrket sin internationale markedsføring og bliver rollemodel for andre kommuner og byer i Europa.

Et systematisk og langvarigt arbejde med bæredygtighed, klima og natur i Middelfart har båret frugt og byen kan nu kan pynte sig med titlen European Destination of Excellence i 2022. Middelfart var nomineret blandt 43 andre ansøgere og blev valgt af juryen, fordi byen er en lille destination med skyhøje ambitioner på klimaområdet, som samtidig har potentiale for at være forbillede for hele Europa for den grønne omstilling.

Borgmester Johannes Lundsfryd Jensen i Middelfart Kommune er stolt af indsatsen og fortæller:

”At vinde EDEN-prisen betyder rigtigt meget for hele Middelfart. Først og fremmest er det en anerkendelse af det arbejde, vi allerede har lavet i fællesskab og på tværs. Klimaindsatsen i Middelfart er ambitiøs, fordi den er nødvendig – og stærkt forankret i hele kommunens DNA. Samtidig er prisen stærkt motiverende i forhold til at fortsætte med det, vi har igangsat og udvikle os, så vi skaber endnu flere ringe i vandet – også internationalt.” 

På vej mod et mere bæredygtigt turismeøkosystem i EU

EU-Kommissionen arbejder mod at skabe et turismeøkosystem, der er modstandsdygtigt, bæredygtigt og innovativt – og den dagsorden træder Middelfart ind i. Middelfart er ved at udarbejde en langsigtet, bæredygtig turismestrategi, hvor omdrejningspunktet er, at oplevelser og ophold skal belaste naturen mindst mulig. 

Med udnævnelsen følger hjælp til at udvikle kommunikation og branding, der skal understøtte sæsonorienteret turisme og skabe flere bæredygtige oplevelser og aktiviteter i Middelfart. Et af de tiltag, Middelfart arbejder på i forhold til at udnytte prisen bedst muligt er at skabe et internationalt spor på Klimafolkemødet, der skal sprede grøn inspiration rundt i resten af Europa.