Nyheder:

Nye praktikanter på kontoret: Mød Katrine og Andreas

Katrine Bendorff Kristensen

 • 25 år og fra Nyborg.
 • Bachelor i antropologi og læser nu en kandidat i Internationale Studier på Aarhus Universitet. 
 • Erfaring fra arbejdet som medlem af bestyrelsen hos Artsrådet på Aarhus Universitet samt et studiejob på universitetsbiblioteket og en evig erfaring med rejselysten.
 • Jeg har boet i Tianjin, Sheffield, London og Groningen, hvor jeg har forsøgt at gå byerne tyndt for at finde hyggelige kroge og sjove mennesker.
 • Skal arbejde med SDEO’s indsatsområder inden for sundhed og velfærdsinnovation, kvalificeret arbejdskraft og uddannelse samt internationale kommuner.

Hvorfor ville du i praktik i SDEO?

Jeg kommer selv fra Region Syddanmark, nærmere specifikt Nyborg, hvor jeg gennem min opvækst på talrige cykelture rundt på Fyn og dele af Sønderjylland har fundet ud af, hvor meget mere der er i Danmark end København og Aarhus. Nu kan jeg være med til at fremme syddanske interesser ved at sætte mine teoretiske kompetencer fra universitet i spil og blive udfordret på den måde. Det vil også udvide min erfaringshorisont omkring EU-økosystemet og SDEO’s rolle i det.

Første indtryk af Bruxelles

 • Jeg er positivt overrasket over Bruxelles, der har mange grønne områder at byde på trods osen fra trafikken. Den tilbyder hyggelige gader efter stræder med art nouveau-facader, som man kan bruge meget tid på at gå rundt og spotte.
 • Der er mange fine spisesteder og caféer, hvor man får indtrykket af, at det er normen at sætte sig efter arbejde med en ven eller kollega og snakke dagens hændelser igennem eller bare nyde eftermiddagens gang.
 • Det er den perfekte by at netværke i, da der er så mange praktikanter både fra Danmark, men også fra andre europæiske lande. Så hvis man er nysgerrig på, hvad der er af muligheder i Bruxelles, så får man rig mulighed for at kunne opsøge det.
Hvad vil du gerne nå, mens du er i Bruxelles?
 
Bruxelles vil jeg med ro i stemmen betegne som hjertet af Europa, fordi det er nemt at komme hurtigt til andre steder i Europa samt de centrale EU-institutioner, der har hjemme i Bruxelles. Jeg vil gerne nå at suge al den viden til mig, som jeg kan rumme, både om arbejdet, men også i forhold til, hvor man kan finde det bedste gadehjørne i Bruxelles til at nyde en specialristet kop kaffe eller begivenheder som Belgian Beer Weekend. Derudover satser jeg på at skulle afprøve tesen om ’hjertet af Europa’ transportmæssigt ved at tage til byer som London, Paris, Amsterdam, Ghent, Brügge og en frisk vandretur i Ardennerne omkring Dinant.
Andreas2_farve
Andreas Nykjær
 
 • 24 år og bor normalt i Aarhus, men er opvokset i Nordjylland.
 • Professionsbachelor i journalistik fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og læser nu en kandidat i European Studies på Aarhus Universitet.
 • Erfaring fra Dansk Metal som freelancejournalist og praktikant.
 • Samler på bøger og læser mest faglitteratur, især om antikken og Napoleonskrigene.
 • Har løbet halvmaraton tre gange inden for det seneste år.
 • Skal arbejde med SDEO’s indsatsområder inden for erhverv og innovation, energi, klima og ressourcer samt kommunikation.
Hvorfor ville du i praktik i SDEO?
 
Et praktikforløb hos SDEO betyder, at jeg kan få mere erfaring og prøve nogle ting af, som kan give mig en klarere ide om, hvordan jeg vil gøre karriere. Samtidig er det superspændende at arbejde med EU-projekter fra et syddansk perspektiv, fordi jeg kommer til at lære EU bedre at kende. Jeg kan også få min journalistbaggrund i spil på en ny måde. Ikke mindst er det en kæmpe gave at bo i Europas hovedstad, når man som mig elsker europæisk politik.
 
Første indtryk af Bruxelles
 
 • En livlig by med smukke kirker, hyggelige parker og flotte facader på langt de fleste bygninger. Man kan mærke, at det er en gammel by med en rig historie og arkitektur.
 • En meget international hovedstad fyldt med alle mulige slags mennesker i bybilledet.
 • Imødekommende og engagerede kolleger på SDEO-kontoret, hvor der er plads til at folde sig ud som praktikant og præge praktikken efter ens egne interesser og ønsker.
Hvad vil du gerne nå, mens du er i Bruxelles?
 
Jeg vil besøge så mange museer, jeg kan, og jeg håber at få tid til at tage en tur til Paris, Antwerpen og Amsterdam. Men vigtigst af alt vil jeg tage til Waterloo, hvor Napoleon tabte et skelsættende slag – jeg er en kæmpe historienørd.

Vil du også i praktik på kontoret?

Drømmer du også at prøve kræfter med livet i Bruxelles? At få hands-on erfaring med spændende projekter til gavn for den syddanske sag i EU? Så tøv ikke med at sende en ansøgning til vores tre åbne praktikantstillinger i forårssemesteret 2023. Læs mere om stillingerne her