Nyheder:

Region Syddanmark og SDEO ser EU-muligheder i stor, ny udviklingsstrategi

Når Region Syddanmark lancerer sin ambitiøse udviklingsstrategi for 2020-2023 kan EU-projekter med syddansk deltagelse understøtte store signaturmål som grøn omstilling, inklusive ungdomsuddannelser og sunde levevilkår for både unge og ældre.

Det blev klart, da SDEO’s EU-konsulenter for nyligt holdt en stor workshop med mere end 40 medarbejdere fra Regional Udvikling i Vejle.

Blandt de vigtige spørgsmål var: hvordan kan EU-programmer, alene eller koordineret med andre puljer og fonde, støtte op om regional udvikling i Syddanmark? Hvordan kan Regional Udvikling med fordel indtage ledende eller koordinerende roller i EU-projekter, eller stå i spidsen for lokale partnerskaber med syddanske aktører?

Og “det handler om, hvordan SDEO kan hjælpe os – og det med at fremme og sikre vores udvikling,” indledte Jørgen Bjelskou, Region Syddanmarks koncerndirektør med ansvar for Regional Udvikling.

Fem workshops kiggede på EU-mulighederne indenfor klima og miljø, ressourcer, uddannelse, sundhed og velfærd samt kultur og design. Det er alle områder i Regional Udviklings strategi, som også prioriteres i EU i diverse støtteprogrammer. Så der er i høj grad muligheder for, at EU’s projektmidler kan bringes i spil til at realisere de ambitiøse mål i den regionale udviklingsstrategi i de kommende fire år.

“Jeg synes det lover rigtigt godt. De tilbagerapporteringer, vi har fået i dag, er virkelig spot on,” konkluderede Jørgen Bjelskou.

På tværs af alle områder vil SDEO bidrage med udvikling af EU-projekter og -ansøgninger, kontaktskabelse til europæiske projektpartnere og indgang til netværk i Bruxelles og Europa.

“Jeg oplevede en rigtig udviklingslyst i vores workshops,” siger Rasmus Anker-Møller, SDEOs direktør. “Jeg er ikke i tvivl om, at vi sammen med de dygtige ansatte i Regional Udvikling kan skubbe gang i en masse spændende EU-samarbejder og -projekter på de her områder.”

Se billeder fra dagen og de forskellige workshops her: