Nyheder:

Sydjyske iværksættere fik hjælp til at sætte turbo på forretningen

D. 24. januar inviterede Erhvervshus Sydjylland sydjyske tech-iværksættere til en formiddag med fokus på, hvordan man går fra idé til salgssucces. Dagen bød bl.a. på oplæg fra serieiværksætter Jes Broeng, paneldrøftelser og mulighed for personlige møder med eksperter og investorer.

Hvordan går man fra idé til succesfuld forretning som tech-iværksætter? Det var dagens store spørgsmål, da Alsion i Sønderborg slog dørene op til iværksættereventet med titlen ”Fra BETA-version til TECH-million.” 

Erhvervshus Sydjylland var en af arrangørerne bag dagen, som tiltrak over 60 sydjyske iværksættere med interesse i at høre mere om, hvordan man øger sandsynligheden for succes.

”Vi har brug for endnu flere iværksættere i det sydjyske, som bryder igennem. En dag som den her er med til at gøre dem klogere på, hvordan de skaber en stærk forretning, og hvordan de finder kapital,” fortæller Mette Stahl, forretningsudvikler, Erhvervshus Sydjylland.

Dagens menu

Et af dagens trækplastre var Jes Broeng, serieiværksætter, entreprenør og professor på DTU. Med sin omfattende erfaring på området delte han ud af op- og nedture på rejsen som iværksætter og gav gode råd til, hvordan man starter og driver sin virksomhed.

Iværksættere står overfor et væld af opgaver, så der er behov for at få skabt et stærkt forretningsgrundlag fra start. Derfor bød dagen også på to paneldrøftelser, hvor deltagerne bl.a. fik viden om, hvorfor etableringen af et advisory board kan være et klogt næste skridt, og hvordan man kan finde den nødvendige kapital til at realisere sin idé. 

Her deltog EU-konsulent Siri Bentzen fra Det Syddanske EU-kontor for at gøre opmærksom på mulighederne for EU-støtte. 

”Tech-iværksættere fik god mulighed for at møde os fra erhvervsfremmesystemet, som kunne fortælle om de forskellige muligheder for dem. Samtidig fik vi lejlighed til at tale med en masse virksomheder om deres ideer og behov – det var meget inspirerende at have så mange i økosystemet samlet i Sønderborg,” fortæller hun.Med i panelet var desuden Danmarks Eksport- og Investeringsfond, WeUse, Innovationsfonden og DTU Entrepreneurship.

Vil du også i gang med vækstrejsen?

Var du forhindret i at deltage i arrangementet, er du velkommen til at kontakte Erhvervshus Sydjylland, som altid står klar med gratis og uvildig sparring om, hvordan man får sat gang i udvikling og vækst. 

Du kan også kontakte vores erhvervskonsulenter, hvis du vil vide mere om dine muligheder for EU-støtte. 

SDEODots-Blue_EN

South Denmark European Office
Avenue Palmerston 18
B-1000 Bruxelles
info@southdenmark.be

©2023 South Denmark European Office/ Det Syddanske EU-Kontor