Nyheder:

Tønder Erhvervsråd vil hjælpe virksomheder med grøn forretningsudvikling

I et nyt Interreg-projekt samarbejder Tønder Erhvervsråd med partnere fra Norge, Sverige, Frankrig og Belgien om at hjælpe virksomheder, som arbejder med bæredygtig udvikling af cirkulære forretningsmodeller. 

Cirkulær økonomi og bæredygtige forretningsmodeller. Det er termer, der bliver brugt flittigt, når snakken falder på fremtidens forretningsudvikling. I et nyt Interreg-projekt med titlen ”Circular Business Innovation Program in the North Sea Region” skal Tønder Erhvervsråd være med til at udvikle et program/forløb bestående af workshops og masterclasses (undervisning på højt fagligt niveau), som kan hjælpe kommunens virksomheder med at drive deres forretning og produkter i en grønnere retning. 

”Hele verden snakker om bæredygtig udvikling – selv i Tønder snakker man om det. Og vi har også flere små virksomheder, som efterlyser viden og sparring om det her,” fortæller Jan Jasper Diers, erhvervskonsulent og projektleder i Tønder Erhvervsråd. 

Projektet spænder over halvandet år og skal munde ud i et forløb, som virksomheder og iværksættere kan deltage i, hvis de arbejder med udviklingen af et nyt cirkulært produkt eller en ny, cirkulær service. Det er primært deltagere med specialiseret viden i at udvikle undervisningsmateriale til entreprenører, der er med i projektet fra de øvrige lande. Det betyder, at det er Tønder Erhvervsråd, som kommer til at bidrage med kontakten og erfaringen med virksomhederne. 

”I starten skal vi hjælpe med at belyse, hvad virksomhederne har af udfordringer og senere i forløbet, når det første program er klar, skal vi have fundet nogle virksomheder, der vil afprøve det,” forklarer Jan Jasper Diers. 

Fælles for alle projektets deltagere er, at de arbejder med innovation og entreprenørskab på forskellig plan. Samtlige aktører arbejder desuden fokuseret med bæredygtig udvikling, og derfor blev emnet for projektet også et innovationsprogram for cirkulær økonomi/forretning.

Vigtige netværk

Det er ikke første gang, Tønder Erhvervsråd deltager i et Interreg-projekt. Tidligere har erhvervsrådet været med i flere dansk-tyske projekter, og det har givet gode erfaringer med ligesindede og et indblik i, hvordan man arbejder med forretningsudvikling i andre lande. Det er derfor også Jan Jasper Diers håb, at dette projekt endnu engang kan føre positive erfaringer med sig. 

”Vi håber at få en dybere indsigt i cirkulære forretningsmodeller, så vi kan vejlede vores virksomheder bedre i det. Og så er vi selvfølgelig også med for at få et godt netværk i de øvrige lande. Det ville være rigtig givende for vores virksomheder, hvis vi fik nogle input fra Norge, Sverige, Belgien og Frankrig.”

Projektet er støttet af Interreg Nordsø-programmet, som har fokus på samarbejdsprojekter i Nordsø-regionen. 

Tønder Erhvervsråd opfordrer virksomheder og iværksættere til at henvende sig på jajdi@toender.dk, hvis de har lyst til at deltage i forløbet.