Nyheder:

Tysk interesse for imponerende fynske robotvirksomheder

En delegation fra Rostock fik meget ud af turen, da SDEO og EEN arrangerede to dage i Odense

Odenses robotter gjorde et stærkt indtryk, da en delegation fra tysk industri, universiteter og forskningsinstitutioner fra Rostock for nyligt var på visit hos klyngen Odense Robotics og fem odenseanske virksomheder.
 
“Vi var alle meget imponerede over virksomhedernes dynamik og økonomiske succes, men også deres åbenhed og vilje til at blive ledere på verdensplan,” siger Tobias Klein og Sven Olsen fra Industri- og Handelskammeret i Rostock, som har etableret en arbejdsgruppe med robotteknologi og kunstig intelligens.
 
I løbet af rundturens to dage kunne Universal Robots fremvise deres kollaborative robotter, mens MIR demonstrerede deres selvkørende og mobile transportrobotter, Inrotech introducerede deres svejseløsninger, og Gibotech præsenterede sine intelligente industrimaskiner. Afslutningsvis blev det til en live demonstration af et robotstyret lager og ordrehåndteringssystem hos virksomheden Effimat.

”At få hul på det tyske marked er et generelt en udfordring for de danske virksomheder, der gerne vil noget mere sammen med nabolandet mod syd. Derfor var det også stærkt tilfredsstillende at se en stor interesse for det odenseanske robotmiljø fra deltagerne i delegationen fra Rostock,” siger Bjarne Andersen fra Det Syddanske EU-Kontor og Enterprise Europe Network, som havde arrangeret besøget.

“Den tyske gruppe var ligefremt benovede over, hvordan man i Odenses robotmiljø har fået en samarbejds-cocktail bestående af et stærkt forskningsmiljø, tætte forbindelser mellem industri og forskning samt et offentligt støttet udviklingsmiljø for lovende start-ups til at fungere,” tilføjer Bjarne Andersen.

“Alle vores deltagere har taget et stærk indblik og gode kontakter med hjem, og det er allerede på tale at gentage besøget til næste år,” siger Tobias Klein og Sven Olsen.

©2019 South Denmark European Office/ Det Syddanske EU-Kontor

Cookies and Privacy Policy