Nyheder:

Vi byder stort velkommen til Anna

På en kold novemberdag havde vi glæden af at byde vores nye kollega Anna Jørgensen velkommen til kontoret i Bruxelles. Anna skal arbejde med sundhed og kultur og være med til at sikre, at Syddanmark får del i EU-tilskudsmulighederne inden for begge områder. 

Mens året går på hæld, har vi budt en ny kollega velkommen på kontoret i Bruxelles. Anna er oprindeligt fra Aarhus og har studeret arabisk- og islamstudier på Aarhus Universitet. Senest har hun været ansat som International Project Manager på SOSU Østjylland, hvor hun især har beskæftiget sig med Erasmus+projekter. At næste skridt i Annas karriere har ført hende til hjertet af EU er ikke helt tilfældigt, fortæller hun.

“Jobbet hos SDEO tiltalte mig, fordi det internationale samarbejde og potentialet i EU-projekter er noget, jeg enormt gerne vil være med til at styrke. Samtidig er Bruxelles en unik by, hvor der er mulighed for at komme helt tæt på bl.a. EU-institutionerne og de internationale netværk, der danner grobund for samarbejde med Danmark.”

Syddansk sundhed og kultur

I en tid hvor mental sundhed, det bæredygtige sundhedsvæsen og digitaliseringen af sundhedsområdet fylder meget på EUs dagsorden, er der masser af muligheder at gribe ud efter for syddanske aktører. Det er bl.a. det, Anna skal hjælpe med som en del af sundhedsteamet på kontoret. Samtidig skal hun varetage SDEOs indsats for de syddanske kulturaktører, og det er særligt mødet med de nye samarbejdspartnere, hun ser frem til. 

”Jeg glæder mig helt vildt til at møde alle dem, jeg skal arbejde sammen med på de to områder i Syddanmark. Jeg ser især frem til at blive klogere på deres idéer og problemstillinger og få dem omsat til konkrete projekter og partnerskaber,” fortæller hun.

Samtidig passer de to områder, Anna skal beskæftige sig med, godt til både hendes faglige og personlige profil. 

”Kultur- og foreningslivet har været et centralt omdrejningspunkt for mig gennem hele livet, og det er derfor særligt meningsfuldt for mig at skulle arbejde med netop denne opgave. Jeg glæder mig også til at udforske spændingsfeltet mellem kultur og sundhed, og hvordan de to indsatsområder kan have overlap og styrke hinanden.”

Fra arabisk til fransk

I Anna har kontoret fået en kollega med en stærk international profil. Gennem de seneste år har hun f.eks. både været ungepanelist i Small Great Nation, ungerådgiver for udviklingsministeren og verdensmålsambassadør. I løbet af sin studietid har Anna desuden været bosat i Jordan og kan derfor også tale arabisk. Her på kontoret er vi enormt glade for, at det nu er Bruxelles og fransk, Anna har kastet sig over. 

Endnu engang velkommen ombord, Anna. 

Du kan fange Anna på ajo@southdenmark.be

SDEODots-Blue_EN

South Denmark European Office
Avenue Palmerston 18
B-1000 Bruxelles
info@southdenmark.be

©2023 South Denmark European Office/ Det Syddanske EU-Kontor