Nyheder:

Vi byder velkommen til Helle: Vores nye EU-konsulent i det grønne team

Mens kalenderåret skiftede til 2022, bød SDEO Helle Bech Sørensen-Hylle velkommen på kontoret i Bruxelles. Som en del af teamet for energi, klima og ressourcer skal Helle bl.a. arbejde med at informere syddanske aktører om aktuelle EU-støttemuligheder til projekter på det grønne område.

Et grønt fokus gennemskinner EU’s politikker og programmer, og det lyser også igennem i det syddanske. Med Helle på holdet styrker SDEO indsatsen på området for energi, klima og ressourcer. Helle er kandidat i statskundskab fra Københavns Universitet i 2015 og har størstedelen af sit arbejdsliv været virksomhedskonsulent i Silkeborg Kommune, hvor hun blandt andet har vejledt i tilskudsprogrammer og udviklet EU-projekter særligt for virksomheder på det grønne område.

Taget af den grønne hvirvelvind

Energi, klima og ressourcer dækker et væld af indsatser, og den grønne omstilling kaster samtidig et virvar af begreber af sig. Det virvar glæder Helle sig til at begive sig ud i sammen med de syddanske aktører, men hun er ikke i tvivl om, hvilket hun selv ser frem til at beskæftige sig med:

 ”For mig er cirkulær økonomi en anden måde at se vækst på, hvor fokus er mere på muligheder end begrænsninger. Det handler om at lave nogle økonomiske systemer, hvor vi bruger ting som bliver til næring til noget, der kan genopstå.”
 
Spørger man Helle, har de første par uger i den nye stilling været præget af, at der er meget at lære. EU kan give de fleste lidt sved på panden, og selvom Helle har beskæftiget sig med EU-projekter før, er der altid mere at fordybe sig i. Det er dog ikke noget, der afskrækker hende fra at kaste sig ud i alle opgaverne, der kommer med det nye job – tværtimod. 
 
”Jeg glæder mig meget til at udleve de grønne ambitioner i Syddanmark! Sammen med både virksomheder, forskningsenheder, kommuner og regionen, som jeg ser frem til at møde. Som generalist er det vildt givende at arbejde med fagfolk.” fortæller Helle.

Når udebane bliver hjemmebane

Helle og hendes familie rykkede teltpælene i Silkeborg op for et halvt år siden og flyttede til Bruxelles. Først og fremmest var det lysten til eventyr, der sendte dem mod Europas hjerte, men langsomt faldt brikkerne på plads, og selvom det umiddelbart ikke var planen, blev familien vild med Bruxelles og dens muligheder. Og det er vi mildest talt glade for her på kontoret. 

Du kan komme i kontakt med Helle på hbh@southdenmark.be.