Nyheder:

Mød vores nye praktikanter: Lasse og Miracle

Lasse

• 25 år og fra Esbjerg, men har boet i Odense de sidste fem år og har tidligere boet i Qatar

• Læser en kandidat i statskundskab på Syddansk Universitet

• Jeg har erfaring fra Energistyrelsen i Esbjerg som studentermedhjælper. I styrelsen arbejdede jeg med CO2-kvoter og energimærkninger, som faktisk er bestemt af EU

• Jeg cykler rigtig meget, og jeg har allerede fået et fitness-medlemskab, så jeg kan gå til spinning. Jeg har også taget min Manduka-yogamåtte med hjemmefra

• Skal arbejde med SDEO’s indsatsområder inden for erhverv og innovation, internationale kommuner samt energi, klima og ressourcer

Hvorfor ville du i praktik i SDEO?

Ved SDEO får jeg en fod indenfor i EU-boblen, uden at jeg af den grund skal arbejde for Europa-Kommissionen eller Europa-Parlamentet. SDEO arbejder med EU på en anden måde, fordi vi arbejder med EU-projekter i stedet for direkte implementering af EU-lovgivning. Faktisk blev jeg også anbefalet af en tidligere praktikant at søge stillingen.

Første indtryk af Bruxelles:

• Den offentlige transport spiller bare. Der er metro, busser og sporvogne, og man behøver ikke købe billetter. Man kan bare bruge sit dankort eller mobilen, hvor man bare ”tapper” for at betale. Det er super nemt.

• I Bruxelles er der masser af spisesteder – alt fra Korean bbq til congolesisk mad.

Hvad vil du gerne nå, mens du er i Bruxelles?

Rent fagligt vil jeg gerne opnå endnu større indsigt i, hvordan man bedst fremmer den grønne omstilling for små og store virksomheder i Region Syddanmark. På det mere personlige plan vil jeg gerne udfordre mig selv socialt, møde nye mennesker og prøve grænser af. I forhold til selve Bruxelles vil jeg gerne opleve byens museer og ikke mindst nattelivet og byens technokultur.

Miracle

• 28 år

• Læser en professionsbachelor i offentlig administration ved VIA University College i Aarhus.

• Har engang læst til laborant og har arbejdet nogle år i hjemmeplejen, indtil jeg valgte at læse offentlig administration.

• Erfaring som formand for Fællesfagligt Råd gennem mit studie, hvor studerende involveres i ændringer af studiet. Det gav mig indsigt i politikernes beslutninger, og jeg fik også et større netværk. 

• Har spillet håndbold i mange år – også professionelt indtil for få år siden.

• Skal arbejde med SDEO’s indsatsområder inden for sundhed og velfærd, uddannelse og arbejdskraft og kommunikation

Første indtryk af Bruxelles:

• Bruxelles byder på rigtig mange muligheder, især inden for netværk. Jeg får adgang til et stort netværk ved at bo i byen.

• Jeg elsker fransk, så det er en fornøjelse at bo i Bruxelles, hvor fransk er det primære sprog. Jeg kan tale nogenlunde fransk, og jeg har faktisk også familie i Bruxelles.

• Der er rigtig mange lækre restauranter i byen.

Hvad vil du gerne nå, mens du er i Bruxelles?

Jeg vil gerne opleve selve Bruxelles, men jeg vil lige så gerne opleve ting udenfor byen. Jeg har tænkt mig at besøge andre byer såsom Amsterdam, Paris og London. Jeg vil også gerne prøve grænser af, lære nye mennesker at kende og lære mig selv bedre at kende. Man er væk fra sine trygge rammer, og man oplever nye ting, som man ikke ville opleve derhjemme i Danmark. Formentlig vil jeg også få øvet mit franske og mit engelske.

Vil du også i praktik ved SDEO?

Drømmer du også at prøve kræfter med livet i Bruxelles? At få hands-on erfaring med spændende projekter til gavn for den syddanske sag i EU? Så tøv ikke med at sende en ansøgning til vores tre åbne praktikantstillinger i efterårssemesteret 2023. Læs mere om stillingerne her.

SDEODots-Blue_EN

South Denmark European Office
Avenue Palmerston 18
B-1000 Bruxelles
info@southdenmark.be

©2023 South Denmark European Office/ Det Syddanske EU-Kontor