Europæiske unge samledes i Bruxelles for at diskutere skills

I slutningen af februar inviterede EU-Kommissionen europæiske unge til arrangementet Meet the Champions of Excellence, hvor der blev sat fokus på unge og skills. Blandt deltagerne var syddanske Kai Nissen.

15. marts 2024

Europas talentfulde ungdom var i anledningen af European Year of Skills inviteret til Bruxelles, for at demonstrere og diskutere skills på erhvervsuddannelser.

Gennem det syddanske sundhedsnetværk EUVECA var sygeplejerske­studerende Kai Nissen inviteret til at tage del i en paneldebat om, hvordan man kan udfordre kønsstereotyper på erhvervs­uddannelser.

Til dagligt læser Kai Nissen til sygeplejerske på UC Syd i Aabenraa, og tidligere har han studeret på social- og sundhedshjælper­uddannelsen, som social- og sundhedsassistent­uddannelsen, og har derfor også et godt kendskab til de sundhedsfaglige uddannelser i Danmark. 

Mangfoldighed i sundhedsvæsnet

I salen var 400 unge stimlet sammen for at inspirere endnu flere unge til at tage en erhversfaglig uddannelse, mens der også var tid til at diskutere problemstillinger. 

Under paneldebatten lagde Kai Nissen blandt andet vægt på behovet for mangfoldig arbejdskraft i sundhedsvæsenet.

”Jeg tror, at en kollegagruppe kan styrkes af, at forskellige køn er repræsenteret. Der er en generel mangel på arbejdskraft i sundhedssektoren og for at imødekomme dette problem, er det vigtigt for mig at sætte fokus på de positive aspekter ved at være mand i sundhedssektoren,” lød det fra Kai Nissen.

Blandt deltagerne var også tidligere vindere af WorldSkills, EuroSkills og Abylimpic, som er konkurrencer der afholdes på verdensplan, hvor unge konkurrerer indenfor forskellige erhvervsfaglige discipliner om at blive ’den bedste’.

En syddansk stemme i Europa

Midt i den store forsamling af unge mennesker fra hele Europa, var der især en af de ting, som gjorde indtryk på Kai Nissen.
Kai Nissen er opvokset i Tyskland, hvor han gik på en danske skole. Foto: Anne-Sofie Herskind.
”Jeg har virkelig mærket sammenholdet her i Bruxelles og fået oplevelsen af, at Syddanmark også har en stemme i Europa. Der er pludselig lidt kortere fra Aabenraa til resten af Europa” siger han.

Med den oplevelse, har Kai Nissen nu også planer om, at holde et oplæg på sin UC Syd om sine deltagelse ved Meet the Champions of Excellence. Han håber på at kunne inspirere og motivere flere af sine medstuderende til at tage ud og mærke fællesskabet i Europa.

”Alle de gode samtaler og inspirerende mennesker som jeg har mødt i dag, har også gjort mig mere stolt af at uddanne mig som sygeplejerske,” siger Kai Nissen afslutningsvist, inden han tog på en lidt kortere tur tilbage mod Aabenraa.

EUVECA - et syddansk sundhedsnetværk

Det regionale EUVECA-netværk er åbent for alle sundhedsaktører i den syddanske region, som har interesse i at skabe et bæredygtigt sundhedsvæsen via kompetenceudvikling.

Her er der bl.a. fokus på, hvordan man i fællesskab skaber bedre sammenhæng mellem uddannelse og arbejdsliv i Syddanmark.

Læs mere om netværket her: Sundhedsnetværk vil skabe større sammenhæng mellem uddannelse og arbejdsliv.

Eller kontakt EU-konsulent Henriette Hansen på hha@southdenmark.eu.

SDEODots-Blue_EN

South Denmark European Office
Avenue Palmerston 18
B-1000 Bruxelles
info@southdenmark.be

©2023 South Denmark European Office/ Det Syddanske EU-Kontor