Nyheder:

Flyvende droner og mobile robotter får Eurostars-tilskud til at tjekke de øverste hylder

Teknologisk Institut modtager 1,6 mio. kr. til projektet TEDAI, der skal gøre arbejdet lettere og sikrere på store lagre.

Projektet skal udvikle en drone og en mobilrobot, der gennem et avanceret kabel og med opkobling til et indendørs navigationssystem kan samarbejde om automatisere fotografi, scanning og optælling af varer på højlagre.

Dobbelt-robotsystemet kan på sigt også bruges bredere indenfor bygnings- og infrastrukturinspektion.

Teknologisk Institut står for teknologien der gør drone og mobilrobot samarbejdsvenlige. Projektpartneren MapsPeople fra Nørresundby klarer kortlægningen og navigation, mens franske Elistair har global erfaring med tether-kabelløsninger.

“Eurostars er en rigtigt god ramme for samarbejde mellem virksomheder og videninstitutioner, der giver mulighed for at styrke virkomhedernes innovationsniveau,” siger SDEOs konsulent Else Dyekjær Mejer, som har rådgivet Teknologisk Institut i forbindelse med Eurostars-ansøgningen.

“Vi tror på, at systemet kan være med til at optimere arbejdsfordelingen mellem mennesker og robotter, således at robotterne udfører det gentagende, nedslidende arbejde, som så frigiver tid til opgaver som problemløsning til medarbejderne,” siger Cecilie Pilgrim, konsulent og projektleder ved Teknologisk Institut…

©2019 South Denmark European Office/ Det Syddanske EU-Kontor

Cookies and Privacy Policy