Nyheder:

Fundingmuligheder på sundhedsområdet i Horizon Europe

D. 20. januar bød de danske, regionale kontorer i Bruxelles i samarbejde med Uddannelses- og Forskningsministeriet på webinar om fundingmulighederne for sundhedsaktører i EU’s nye rammeprogram for forskning og innovation, Horizon Europe. I denne artikel kan du se webinaret og downloade oplægsholdernes præsentationer. 

EU’s nye rammeprogram for forskning og innovation er allerede skudt i gang med et budget på cirka 707 mia. euro. Onsdag d. 20. januar var der fokus på programmets mange muligheder for de danske sundhedsaktører. EU-konsulent Henriette Hansen fortæller om dagen.

”Corona-krisen har ikke kun bragt dårlige ting med sig. Vi er som konsulenter blevet meget mere optaget af og gode til at udnytte virtuelle muligheder. Ved onsdagens webinar nåede vi ud til over 200 deltagere i hele Danmark, hvilket vi aldrig har gjort før, og vi har allerede modtaget henvendelser fra aktører, som gerne vil arbejde videre med Horizon Europe’s muligheder. Det er vi super tilfredse med”.

Webinaret bød bl.a. på:

  • oplæg fra Tom Christian Thomsen, projektleder ved Aarhus Kommune, som fortalte om kommunens vej ind i et Horizon-projekt. Se slides.
  • oplæg fra rådgiver Kim L. Kryger fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, som gav en forsmag på mulighederne for sundhedsaktører i Horizon Europe-programmet. Se slides.
  • oplæg fra Daan Bultje, direktør ved Healthy Ageing Nework Northern Oosterzee i Holland, som gav et internationalt perspektiv på deltagelsen i et europæisk projekt. Se slides.

Du kan se hele webinaret i sin fulde længde ved at klikke her

 

Er du interesseret i at høre mere om sundhedsaktørers muligheder for funding i det nye Horizon Europe, er du velkommen til at kontakte SDEOs konsulenter for Sundhed og velfærd Henriette Hansen på hha@southdenmark.be eller Allan Nordby Ottesen på ano@southdenmark.be.