Nyheder:

Virksomheder gearer EU-midler til udvikling med hjælp fra syddansk erhvervsfremme

EU’s fundingprogrammer rummer bredde, dybde og nyskabelse. Det var temaet, da InnoS-netværket af syddanske ervhervsfremmeaktører mødtes hos Retap Aps i Agerskov for at få de seneste informationer om europæiske og danske støttemuligheder.

“Der var en rigtig positiv  stemning og  god opbakning, folk var engagerede og spørgelystne,” siger vores konsulenter Else Dyekjær Mejer og Siri Raahede Bentzen.

I InnoS samarbejder syddanske erhvervsfremmeaktører og Det Syddanske EU-Kontor (SDEO) om at hjælpe virksomheder på vej til EU-midler og danske initiativer som fx Innovationsfonden. Det seneste møde gav bl.a. opdateringer på den nye European Innovation Council (EIC) og det kommende Horizon Europe rammeprogram, samt gode muligheder i Digital Europe, Den Europæiske Maritime Fond og RobotUnion. Mødet havde desuden glæde af et oplæg fra Innovationsfondens Mads Stubgaard-Schmidt.

“I Digital Europe bliver der fx meget mere fokus på anvendelsen af automatisering, anvendelsen af robotter ude i industrien – og det er spot-on i forhold til det, som mange erhvervsfremmeaktører efterspørger og deres virkelighed,” forklarer Else Dyekjær Mejer.

Fra podiet kunne Retap ApS og Hanneman Engineering desuden dele ud af deres erfaringer med EU-støtte. “De formåede virkelig at fortælle, hvordan det at søge midler kan indgå i en langsigtet strategi for virksomheder, og hvordan man kan geare EU-midler til at understøtte virksomhedens udvikling,” siger vores konsulenter.

InnoS-netværket sørger for, at syddanske erhvervskonsulenter kan viderebringe viden om mulighederne for EU-støtte, når de hjælper regionens virksomheder. Oplever konsulenterne, at der er potentiale for EU-støtte til et projekt, henviser de virksomheden til Det Syddanske EU-Kontor for dybere vejledning.

Det er et system, som bliver skarpere og skarpere, siger Else Dyekjær Mejer:

“Da vi startede, var det en ret stor tragt. Man skulle måske have 100 virksomheder igennem forløbet, for at nå til 10 indsendte ansøgninger. Nu kan vi måske have kontakt til 50 virksomheder, og få 10 ansøgninger klar, fordi henvisningerne er langt mere kvalificerede.”

SDEO fik 75 henvisninger fra InnoS-netværket i 2018 og indsendte 22 EU-ansøgninger med syddanske virksomheder.

Læs mere om InnoS-netværket og vores erhversvfremmearbejde her!

©2019 South Denmark European Office/ Det Syddanske EU-Kontor

Cookies and Privacy Policy