Nyheder:

Nyt værktøj til innovativ samskabelse: Oplev resultaterne af Co-creating Welfare-projektet

Europas borgere kan nu bedre inddrages, når fremtidens sundheds- og velfærdsløsninger skal findes.

Erasmus+ projektet Co-Creating Welfare er klar med en stærk værktøjskasse til samskabelse på plejehjem og hospitaler, i kommuner og skoler. Det med udfordringer som fx aldrende befolkninger, overvægt blandt børn, klimaændringer og social integration af flygtninge.

Projektet har udviklet modeller, værktøjer og et uddannelses- og træningsforløb, der opkvalificerer kommuner og andre offentlige og private velfærdsaktører til at starte og gennemføre samskabelsesprojekter med borgere og andre slutbrugere.

Odense Kommune og den britiske National Health Service (NHS) er blandt organisationerne, der har modtaget træning i projektet og efterfølgende har gennemført samskabelsesprocesser.

“Vi oplevede, hvor vigtigt en organisations engagement i projektet kan være. I NHS var der opbakning fra Dag 1 og de har nu samskabelsesprocesser kørende på alle niveauer, såvel lokale som regionale og nationale. Det er virkelig imponerende, de har et stærkt momentum,” siger Joe Askew fra Coventry University i England.

“Det vigtigste er de mange nye erfaringer, vi har fået. Vi har lært og demonstreret forskellige interessante metoder, som vi nu kan bruge i vores daglige undervisning,” siger Frants Christensen fra University College Lillebælt, der som lead partner i projektet samarbejdede med universiteter i England, Frankrig og Portugal.

Hent værktøjerne nu! Du kan eksperimentere med:

  • CUbe – eller en firkantleg, hvor deltagerne kan dele idéer og kickstarte diskussioner..
  • Foto og plakat-aktiviteter – hvor deltagerne sætter problemstillinger i kontekst, arbejder med at definere og kommunikere temaer samt forener eksterne og interne synspunkter..
  • Story Cubes – et terningspil med ikoner og illustrationer, der hjælper med at fortælle historier fra egne og andres perspektiver..
  • Fish Bowl – en to-cirkels gruppeopgave, hvor den indre cirkel diskuterer et problem, mens den ydre cirkel observerer debatten. De to cirkler bytter derefter plads, og til sidst diskuterer alle den grundlæggende problemstilling.

På Co-Creating Welfares nye hjemmeside kan du tillige få inspiration til at starte dit eget samskabelsesprojekt – og høre fra projektpartnerne selv, hvad de har oplevet og lært. Klik her!

©2019 South Denmark European Office/ Det Syddanske EU-Kontor

Cookies and Privacy Policy