Nyheder:

ROBOTT-NET brillerer til stor, europæisk konference

Teknologisk Institut har stået i spidsen for det robotteknologiske netværk, ROBOTT-NET, der modtog ros og meget interesse til dette års European Robotics Forum

Metal-sorterende robotter. Svejserobotter. Robotter, der kontrollerer for skadedyr.

I fire år har Teknologisk Institut været et af fire GTS-institutter i spidsen for ROBOTT-NET, et bæredygtigt netværk til robotteknologisk vidensdeling, som med stor succes har hjulpet virksomheder i hele Europa.

Startups og SMV’er, robotproducenter og store produktionsvirksomheder, videninstitutioner… alle har fået gratis konsulenttimer til at fremme deres arbejde med robotteknologi og støtte virksomheder med at få deres produkter ud på markedet.

Den succes fik i denne måned ekstra anerkendelse til European Robotics Forum i Malaga, hvor Kurt Nielsen, chef for Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi, var inviteret til at præsentere projektet under banneret ”European success stories.”

”Netværket har været en unik måde at arbejde på, fordi vi har fokuseret på, at der allerede ligger meget teknologisk viden derude. Her har vi været med til at færdiggøre produktet og få det ud i verden. På den måde er det unikt, fordi andre netværk ofte fokusere mere på innovationen,” siger Kurt Nielsen.

ROBOTT-NET fik i 2016 mere end 7,5 mio. euro (ca. 57 mio. kr.) fra Horizon 2020, EU’s rammeprogram for forskning og innovation, som led i dagsordenen ”Shaping Europe’s digital future”. Ansøgningen blev hjulpet på vej af Det Syddanske EU-Kontor, som ofte arbejder sammen med Teknologisk Institut og syddanske robotvirksomheder om EU-støtte til innovation, udviklings- og markedsmodningsprojekter.

”Teknologisk Institut har virkelig vist vejen i denne type af projekter, hvor der er mulighed for at virksomhederne ligeledes får del i tilskuddet. Vi kan se, at geografien betyder noget, og at flere syddanske virksomheder på denne måde får glæde af netværket og tilbuddene om tilskud,” udtaler EU-Konsulent Else Dyekjær Mejer.

Med ROBOTT-NET er der nu skabt et netværk, der vokser videre og fremmer stadigt mere videndeling i Europa, med ambition om en Silicon Valley-effekt. I Odense er Teknologisk Institut fortsat et samlingspunkt for syddanske virksomheders viden- og projektpartnersøgning.

”Vi har opbygget relationer med partnere fra hele Europa – mange kendte vi i forvejen, men vi kender dem endnu bedre nu. Vi kan inddrage vores partnere kompetencer, hvis vi møder en efterspørgsel ude i det danske erhvervsliv. Vi kan selvfølgelig også hjælpe udenlandske virksomheder, hvis vi opfanger projekter fra udenlandske virksomheder. Det kan hjælpe de danske virksomheder med springe ud over de danske grænser,” siger Kurt Nielsen.

Læs mere og se videoer på ROBOTT-NET hjemmesiden.