Nyheder:

Skal jeres virksomhed være konkurrencedygtig på det globale marked? Så kan I måske få EU-støtte

Med EU’s Innowwide-program kan SMV’er, som vil på markedet uden for EU, få op til 60.000 euro i støtte. I 2022 søger man særligt virksomheder med øje for Afrika. Skal jeres virksomhed med i denne ansøgningsrunde? Så er det nu, I skal slå til.

Det er EU’s ambition at hjælpe europæiske SMV’er med at slå rødder i markeder uden for Europa. Har jeres virksomhed ambitioner om at konkurrere globalt, kan I søge støtte til et projekt i et tredjeland uden for Europa gennem EU-programmet Innowwide. I år har Innowwide et særligt fokus på innovative SMV’er, som vil udvide deres forretning til Afrika, men I kan også søge om støtte, hvis I har øje for andre verdensdele såsom Mellemøsten, Asien og Nord- og Sydamerika.

Ansøgningsfristen er den 15. november 2022, og man kan som virksomhed få 60.000 euro i støtte.

Innowwide er særligt relevant for SMV’er med innovative produkter, som de har behov for at teste af på nye internationale markeder, fortæller Siri Bentzen, EU-konsulent på erhvervsområdet for Det Syddanske EU-kontor.

”Programmet har fokus på innovative virksomheder. For EU handler det om at få nye, innovative produkter med stort markedspotentiale ud på nye markeder uden for EU,” fortæller hun.

Krav om lokale partnere

For at få støtte fra Innowwide er det et krav, at I har et samarbejde med en lokal partner i det land, I har for øje, og at projektet forventes at have indflydelse på det pågældende marked. Derudover skal jeres projekt også indebære nogle bestemte aktiviteter. Det kan for eksempel være markedsanalyser og analyser af de teknologier og løsninger, der allerede findes på det marked, I gerne vil ind på.

Ifølge Siri Bentzen kan Innowwide være en mulighed for at få prøvet nogle ting af på et nyt og ukendt marked.

”Det kan man for eksempel gøre ved at lave små proof-of-concept-studier i samarbejde med en lokal partner,” forklarer hun.

Sådan søger I støtte fra Innowwide

I kan læse meget mere om de forskellige krav fra Innowwide og ansøgningsprocessen her. I er desuden meget velkomne til at kontakte vores erhvervsteam. Vores team kan gøre jer klogere på, om jeres virksomhed og Innowwide-programmet er et godt match. I kan også skrive jer op til vores nyhedsbrev og sociale medier, hvor vi løbende opdaterer om nye frister og nye muligheder for EU-støtte. 

Hvis Innowwide lyder interessant for jer, men ikke er helt aktuelt for jer lige nu, forventer vi, at der kommer en ny ansøgningsrunde til næste år.