Nyheder:

Vær med til at forme Horizon Europe og Digital Europe

HorizonEurope-Bubbles

Europa-Kommissionen har åbnet for input fra virksomheder, myndigheder, forskere og andre, der vil dele deres mening om mål, prioriteter og projektforløb.

Hvordan skal EU hjælpe med at beskytte Europas klima, fremme folkesundheden og styrke industrier og arbejdsmarkeder? Hvilken rolle skal det spille i at navigere den stadigt større digitalisering af erhverv og industrier, jobs og samfund?

Disse er blandt de store spørgsmål og ambitioner bag rammeprogrammerne Horizon Europe og Digital Europe, som fra 2021 til 2027 skal fordele mere end €100 milliarder til projekter på områderne.

Virksomheder, myndigheder, forskere og borgere i Europa kan nu sætte deres eget aftryk på programmernes implementering. Det sker gennem åbne konsultationer, som EU holder frem til d. 25. oktober 2019.

For Horizon Europe skal konsultationen hjælpe med at prioritere målsætningerne i programmets første fase samt hvilke endelige resultater, der skal opnås. Her kan man svare indtil d. 8. september.

I en separat konsultation kan virksomheder og andre, der har erfaring med EU-projekter, bidrage til at gøre ansøgningsprocesser og partnerskabsdeltagelse lettere. Her er der svarfrist d. 25. oktober.

For Digital Europe handler det om supercomputere, kunstig intelligens, cybersikkerhed, samfundets brug af nye teknologier og stærkere digitale færdigheder i arbejdsmarkedet.

Med €9.2 milliarder i puljen skal programmet give Europa stærkere konkurrencedygtighed mod USA og Kina samt at blive mere uafhængigt på området. Input fra konsultationerne skal hjælpe med at fastlægge de første arbejdsprogrammer og projektindkaldelser i 2021-22. Fristen er d. 25. oktober.

Klik her for at give din mening om målene og prioriteterne i Horizon Europe.

Klik her for at være med til at bestemme Horizon Europes støtte og projektprocesser, herunder arbejdsprogrammer, evaluering og grant agreements.

Klik her for at give din mening om målene og prioriteterne i Digital Europe.

 

©2019 South Denmark European Office/ Det Syddanske EU-Kontor

Cookies and Privacy Policy