Alle skal have mulighed for at bidrage på arbejdsmarkedet

Kolding Kommune har i mange år arbejdet for at skabe arbejdspladser, der giver alle borgere mulighed for at bidrage på arbejdsmarkedet - nu kan deres erfaringer blive brugt i EU-projektet BRIDGE.

Efter måneders arbejde kunne projektleder i BRIDGE Kim Bank Olesen og kollegaerne i Kolding Kommune sende deres projektansøgning afsted til vurdering i Europa-Kommissionen.
”Det var lige før vi jublede, da vi trykkede send. Det har været et intenst arbejde op til afleveringsfristen, men vi har sendt en ansøgning som vi tror så meget på, og som vi kan se nogle styrker i, så for nu er det bare at vente til vi får svar, siger Kim Bank Olesen, der til dagligt er centerleder for Job og Virksomhedsservice i Kolding Kommune.
Projektet tager udgangspunkt i Kim Bank Olesen og kollegaernes daglige arbejde med socialøkonomiske virksomheder og virksomheder, der tager socialt ansvar.
Virksomhederne skaber både arbejdspladser, der hjælper folk i job, men arbejder også med forretningsmodeller, der byder ind i nogle af de samfundsudfordringer, vi står overfor. Her spiller partnerskaber mellem socialøkonomi, det kommercielle erhvervsliv og forskellige opkvalificeringsindsatser af både ledige, ledere og virksomheder en central rolle. Det er netop det BRIDGE-ansøgningen har til formål at understøtte og udvikle.
“Målet med projektet er at skabe bæredygtige jobs og et arbejdsmarked, hvor alle borgere har mulighed for at bidrage, uanset hvilke udfordringer de måtte stå overfor. Vi fokuserer på at støtte de mennesker, der i dag er marginaliserede på arbejdsmarkedet, og de virksomheder, der er engagerede i at investere i deres potentiale. Det er der et stort potentiale i, særligt set i lyset af de nye ESG-rapporteringskrav.,” siger Kim Bank Olesen.
Der forventes svar på ansøgningen i løbet af efteråret og i Kolding Kommune håber de på, at de i fremtiden skal arbejde med socialøkonomiske virksomheder på et europæisk plan.

Et indblik i EU

Ansøgningen er blevet til i Det Syddanske EU-Kontors projektværksted, hvor Kim Bank Olesen og kollegaerne har modtaget vejledning fra EU-konsulenterne Henriette Hansen og Adam Hesselholdt. Samarbejdet med SDEO har ifølge Kim Bank Olesen været afgørende for udarbejdelsen af projektansøgningen.
”Vi var slet ikke gået ind i den her opgave, hvis vi ikke havde haft backup fra Henriette og Adam. De har været med til at omsætte vores lokale praksis til EU-sprog, udfordret vores ideer, som har gjort os i Kolding Kommune skarpere på, hvad vi gerne vil i projektet og så har de gjort en kæmpe indsats for at finde nogle gode partnere til projektet,” siger Kim Bank Olesen.
Det Syddanske EU-Kontors konsulenter har åbnet projektværkstedet for ejerkredsens medlemmer, som de kommende to år fokuserer på at styrke medlemmernes kompetencer inden for projektudviklings- og ansøgningsprocessen. I projektværkstedet modtager medlemmerne personlig rådgivning og kompetenceudvikling gennem hele processen.

Vil du høre mere om pilotprojektet eller har du en god ide til SDEO’s projektværksted, kan du kontakte EU-konsulent Henriette Hansen.

SDEODots-Blue_EN

South Denmark European Office
Avenue Palmerston 18
B-1000 Bruxelles
info@southdenmark.be

©2023 South Denmark European Office/ Det Syddanske EU-Kontor