Det bugter sig over den fynske højderyg, langs kilometervis af kyst og snørklede vandløb, gennem dyrkede marker og skove. Danmarks fragmenterede landskab er hjem for mange truede arter og naturtyper, der nu kommes til undsætning i EU-projektet LIFE RING, som skal styrke levestederne for 16 arter og 17 naturtyper på Fyn, Ærø og Langeland.
”Det var en stor glæde og samtidig en stor lettelse, da vi fik den endelige godkendelse på projektet. Ansøgningen var forarbejdet, nu skal det arbejde, der får reel betydning for naturen, sættes i gang,” siger Stine Bundgaard Hansen, teamleder for natur og klima i Faaborg-Midtfyn Kommune.
I projektet er der fokus på de fynske Natura 2000-områder, hvor danske truede dyre- og naturarter lever. Fyn udmærker sig ved at rumme den danske fragmenterede natur, og i projektet kommer de både til at arbejde med kystlandskabet, de store vandløbssystemer og den fynske højderyg. Forud for projektet har kommunerne gennemgået naturudvikling og indkredset, hvilke naturtyper og arter, der har brug for denne håndsrækning
Derfor bliver såkaldte samarbejdsbobler også en vigtig del af projektet. Her samles de kommuner, som arbejder med de samme naturtyper eller arter for at styrke fagligheden og samarbejdet på tværs af kommunerne.
Det Syddanske EU-Kontor har fulgt og bidraget til EU- ansøgningen med sparring.
Vil du vide mere om LIFE-programmet, kan du kontakte Helle Bech Sørensen-Hylle eller Pernille Dagø.
South Denmark European Office
Avenue Palmerston 18
B-1000 Bruxelles
info@southdenmark.be
©2023 South Denmark European Office/ Det Syddanske EU-Kontor