Nyheder:

Det syddanske uddannelsesnetværk mødtes om det gode EU-projekt

Repræsentanter fra en række af de syddanske uddannelsesinstitutioner mødtes til en dag i SDEOs uddannelsesnetværk, hvor der var på fokus på udviklingen af det gode EU-projekt.

Der var både gensynsglæde og flere nye ansigter, da SDEOs uddannelsesnetværket, SDEO Education Network i starten af oktober mødtes på IBA Erhvervsakademi i Kolding til en dag med fokus på projektudvikling og implementering af det gode EU-projekt.

Dagen blev indledt med et oplæg af EU-konsulent, Jens Bøgetoft Christensen, der fortalte om, hvordan man designer et godt EU-projekt fra den spæde ide til gennemførelsen af projektet.

LÆS OGSÅ: Syddansk uddannelsesnetværk er skudt i gang

“Det gode EU-projekt starter med en god udviklingsproces – en proces, der med fordel kan drage nytte af de metoder vi kender fra designdreven innovation og udvikling, hvor vi kombinerer behovet for nytænkning med behovet for at styre og lede projektet,” siger han.

Han tilføjer, at det gode EU-projekt også har blik for internationalt samarbejde, så man ikke alene faciliterer det interkulturelle samarbejde, men også får designet projektet, så det udnytter den dynamik, der ligger i netop denne type samarbejde til at fremme innovation og skabe internationale løsninger.

Øget fokus på EU og uddannelser

Da netværket blev etableret tidligere i år, var det på baggrund af det øgede fokus på uddannelse fra EU og en stigende interesse i internationalisering blandt de syddanske uddannelsesinstitutioner.

Erhvervsakademi Sydvest er en af de syddanske uddannelsesinstitutioner, der har deltaget i flere EU-projekter. De var inviteret til at fortælle om deres oplevelser med at deltage i Erasmus + projekter og opfordrede regionens uddannelsesinstitutioner til at tage deres ideer med ind i et EU-projekt.

”Første gang er den svære, men derefter bliver det kun nemmere og endnu mere lærerigt at være en del af,” lød det fra Allan Østergaard, udviklingschef, og Else Lauridsen, digital konsulent, fra Erhvervsakademi Sydvest.

I løbet af dagen var der rig mulighed for at de 20 deltagere fra forskellige uddannelsesinstitutioner i Syddanmark kunne stille spørgsmål, dele erfaringer fra tidligere projekter og udvide netværket.

Nye deltagere i netværket

Blandt de nye deltagere var Christina Højsgaard Madsen, chefkonsulent hos UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole. UCL deltager i andre netværksgrupper, men de har længe efterlyst et netværk for uddannelsesinstitutioner og aktører på området.

”Vi har manglet et netværk, der samler uddannelsernes interesser og vores muligheder inden for EU-projekter. Og så er det fedt at være en del af et netværk, hvor det også er muligt at samarbejde med andre uddannelsesinstitutioner og SDEO,” siger hun.

LÆS OGSÅ: Vores netværk

Arbejder du også med erhvervsuddannelser, videregående uddannelser eller efter- og videreuddannelser?

I SDEO Education Network har vi fokus på at gøre det nemmere at deltage i det europæiske samarbejde gennem forskellige arrangementer, hvor vi formidler den seneste viden om relevante EU-programmer, drøfter projektmuligheder, udveksler kontakter, erfaringer og resultater og smeder konsortier til nye projekter.

Vil du være en del af netværket, er du velkommen til at kontakte EU-konsulent Jens Bøgetoft Christensen på jbc@southdenmark.eu.

SDEODots-Blue_EN

South Denmark European Office
Avenue Palmerston 18
B-1000 Bruxelles
info@southdenmark.be

©2023 South Denmark European Office/ Det Syddanske EU-Kontor