EEN inviterede til matchmaking ved International Drone Show 2024

Ved året International Drone Show, inviterede Det Syddanske EU-Kontor dronevirksomheder og interessenter fra hele verden til det første møde.

Vinden rusker i teltdugen, da Søren Elmer Kristensen, CEO for Odense Robotics, og Michael Larsen, leder af UAS Denmark Test Center, byder 500 deltagere velkommen til Hans Christian Andersen Airport og International Drone Show 2024 – og åbningstalens budskab var klart:

”International Drone Show bringer folk sammen om at skabe forandringer.” 

Med de ord fordelte deltagerne sig mellem udstillinger, oplæg, paneldebatter, demonstrationer af droner og matchmaking-teltet, hvor EU-konsulent Jesper Vestergaard Hansen og Louise Nielsen fra SDEO var klar til at lede matchmakingen.

Er I et match?

I det fyldte matchmaking-telt ringede Louise Nielsen med klokken, og dagens første møder gik i gang.

Til lyden af summende droner blev der afholdt 109 møder mellem 80 deltagere fra 19 forskellige lande. De repræsenterede hele spektret i Drone-verdenen; fra underleverandører, drone-producenter, store virksomheder, start-ups, og myndigheder.

“Det var superspændende at opleve den energi, som deltagerne lagde i de korte introduktionsmøder. Mange af dem har svært ved at løsrive sig når klokken lød for at afrunding af mødet – og det er jo netop det et første møde, eller et gensynsmøde, kan bidrage med,” siger Jesper Vestergaard Hansen.

Arrangementet blev afholdt i regi af Enterprise Europe Network, som Jesper Vestergaard Hansen og Louise Nielsen ligeledes er tilknyttet, et europæisk netværk, der hjælper virksomheder med at få forretningskontakter i udlandet.

Et internationalt samarbejde

Dagens hovedemne var, hvordan droneteknologier kan anvendes i mange flere sammenhænge end den gør i dag.
“Mange forskellige interessenter skal samarbejde for at ubemandede fly kan dele luftrum på en sikker og bæredygtig måde. International Drone Show handler om at fremvise dronernes store potentiale og bygge partnerskaber. Danmark er privilegerede over at have et stærkt droneøkosystem med førende dronetestfaciliteter, så vi er glade for at have samlet så mange droneinteressenter her igen i år,” siger Søren Elmer Kristensen, CEO for Odense Robotics.  

På konferencen blev der fremhævet erfaringer fra USA, Europa og Arktis, om hvordan droner kan anvendes som et ressourceeffektivt værktøj til inspektion af infrastruktur, dronetransport, katastrofehåndtering, miljøovervågning og sundhedslogistik. 

Skal I finde udenlandske partnere?

Det Syddanske EU-kontor er partner i Enterprise Europe Network og har fire konsulenter, som er tilknyttet netværket. Har du og din virksomhed har brug for hjælp til at finde udenlandske partnere, distributører eller kontakter, så er du velkommen til at kontakte Jesper Vestergaard Hansen på jvh@southdenmark.eu
SDEODots-Blue_EN

South Denmark European Office
Avenue Palmerston 18
B-1000 Bruxelles
info@southdenmark.be

©2023 South Denmark European Office/ Det Syddanske EU-Kontor