NYHED:

Hvordan navigerer fundingrådgiveren i et klinisk miljø?

Coach, forfatter, økonom, facilitator, sælger, oversætter, grafiker og projektleder. Rollen som fundingrådgiver i et klinisk miljø kræver mange kasketter. Netop det emne var i fokus, da Region Syddanmarks Fundingnetværk den 15. november 2024 inviterede til deres andet netværksmøde.

Jazzmusik fylder de store rustikke lokaler i Forskerparken, hvor deltagerne samles omkring borde med morgenbrød, juice og kaffe. Flere af dem genkender hinanden fra tidligere møder eller projekter, mens nye ansigter bliver budt velkommen og interesseret spurgt ind til deres rolle og baggrund.
Det er andet møde i Region Syddanmarks Fundingnetværk, der er et samarbejde mellem Syddansk Sundhedsinnovation og Det Syddanske EU-Kontor. Mødet samler personer, der arbejder med funding i Region Syddanmark, for at de kan dele viden og erfaring om det at søge ekstern funding til forskning og innovationsprojekter.
En af deltagerne er Lone Boysen Lauritzen, der til dagligt er Lærings- og projektkonsulent ved Sygehus Sønderjylland.
”Netværket for mig handler om at styrke min rolle og lære af andres erfaringer. Jeg synes det er megafedt, at der både sidder nogle forskere med fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på SDU, men også konsulenter og fundingrådgivere, som alle har mange års erfaring, som jeg kan drage nytte af og få skabt relationer og kontakt til,” siger Lone Boysen Lauritzen.

Do's and don'ts for fundingrådgivere

Maria Hardt Schønnemann fra Syddansk Sundhedsinnovation bød sammen med Allan Nordby Ottesen og Marie Wegner Hove fra SDEO, velkommen til netværksmødet, der denne gang havde fokus på fundingrådgiverens rolle i et klinisk miljø.
Dagen bød på to oplæg af Lasse Kaalby Møller, Grant Writer ved Forskningsenheden for Kirurgi (OUH) og Kjersti Øverland, forskningsrådgiver ved Syddansk Forskerstøtte (SDU), der hver især delte ud af deres erfaringer som fundingrådgivere.
Mødets tema faldt i god jord hos deltagerne, der alle kunne nikke genkendende til den særlige rolle, fundingrådgivere har i et klinisk miljø. Efter oplæggende diskuterede deltagerne i grupper do’s and don’ts for fundingrådgivere i et klinisk miljø og delte erfaringer om det særlige ved som fundingrådgiver at skulle samarbejde med klinikken.

”Diskussionerne giver nogle refleksioner i forhold til egen praksis. Hvordan arbejder jeg egentlig, og er der noget andet, jeg kan gøre i stedet for? Det er et vanskeligt felt, fordi man er i en underlig funktion, som ikke altid er den samme, fordi det afhænger meget af samarbejdspartnere, og hvad det er for en ansøgning, man egentlig er i gang med,” lyder det ved et af bordene.

En anden udfordring, der gik igen i samtalerne, var sammenspillet mellem kliniske behov og eksterne finansieringskrav.

”Når kliniske behov skal tilpasses til de krav, der følger med ekstern funding, kan en udfordring være at finde noget derude, som matcher klinikerens behov og finde ud af, hvordan vi får de to ting til at hænge sammen. Så man kan finde vej ind i nogle fonde, som kan matche det behov eller den nye idé, der er opstået,” siger Lone Boysen Lauritzen.

Ved workshoppen er der bred enighed om, at en stor værdi ved det nye netværk er at snakke med andre, som sidder i lignende stillinger på andre sygehuse og funktionsområder. Netværket giver mulighed for at se nogle af de arbejdsopgaver, der går på tværs af deltagernes arbejde, både i forhold til projekter, men også at kunne hjælpe hinanden på tværs med skabeloner, redskaber og inspiration.

Netværket planlægger at afholde tre til fire møder om året, der tager forskellige emner om fundingrådgivning op.

Vi takker alle, der lagde vejen forbi Odense for en spændende og lærerig dag.

Hvis du vil vide mere eller deltage i kommende netværksmøder, er du velkommen til at kontakte Allan Nordby Ottesen på ano@southdenmark.eu. og Marie Wegner Hove på mwh@southdenmark.eu.

SDEODots-Blue_EN

South Denmark European Office
Avenue Palmerston 18
B-1000 Bruxelles
info@southdenmark.be

©2023 South Denmark European Office/ Det Syddanske EU-Kontor