Nyheder:

Mød Adam, vores nye kollega på kvalificeret arbejdskraft og uddannelse

I februar har vi haft glæden af at byde Adam Lützau Hesselholdt velkommen til kontoret. Adam skal arbejde med uddannelse og kvalificeret arbejdskraft, hvor han skal være med til at informere syddanske aktører om EU-støttemidler og deres muligheder for at deltage i europæiske projekter.

Det er blevet et nyt år på kontoret i Bruxelles, og vi har budt tre nye kolleger velkommen. En af dem er Adam, der skal arbejde med kontorets indsats inden for kvalificeret arbejdskraft og uddannelse, et område som Adam har erfaring med fra tidligere jobs.

“Jeg interesserer mig  rigtig meget for både uddannelsesområdet og for EU, og derfor lød stillingen som EU-konsulent med fokus på uddannelse som den perfekte mulighed for at kombinere begge interesser,” siger Adam, og tilføjer:

“Det bliver rigtig spændende at arbejde med konkrete projekter, der bidrager til at gøre politiske visioner til virkelighed, og jeg glæder mig rigtig meget til at komme ud og møde aktører i Syddanmark og høre om deres ideer og visioner,” siger han.

Studietid med fokus på uddannelse

Adam er netop blevet uddannet kandidat i statskundskab fra Københavns Universitet, og har gennem sin studietid haft en række studiejobs med fokus på uddannelsesområdet. Han har blandt andet været studentermedhjælper på to forskellige kontorer i Børne- og Undervisningsministeriet. 

LÆS OGSÅ: Byd velkommen til vores nye kollega Marie

“Mit arbejde har givet mig et bredt overblik over den danske uddannelses-sektor og den uddannelsespolitiske dagsorden. I mit arbejde på kontoret kommer jeg til at trække på min brede baggrundsviden om uddannelses-området, når jeg skal hjælpe syddanske uddannelses-institutioner med at koble deres ideer til mulighederne i EU,” siger han.

Selv har Adam også stået som underviser foran de studerende på sit eget studie.

“Jeg har gennem tiden undervist adskillige hold af førsteårsstuderende i videnskabsteori og sociologi. Det har givet mig en forståelse for nogle af de mere pædagogiske og praktiske overvejelser knyttet til at drive en uddannelse,” siger han. 

Et gensyn med Bruxelles

Foruden jobs hos Børne- og Undervisningsministeriet, Miljøministeriet og Det Kongelige Akademi, har studietiden også ledt Adam til Bruxelles, hvor han var i praktik i Europa Parlamentet.

”Jeg havde en fantastisk tid i Bruxelles under min praktik, hvor jeg også mødte min kæreste. Vi blev dengang begge rigtig glade for byen, og nu er vi sammen flyttet tilbage hertil. Det er et dejligt gensyn og  Bruxelles har en særlig energi, som jeg holder meget af og man kan virkelig mærke, at man er i Europas hjerte,” siger Adam.

LÆS OGSÅ: Mød vores kollega, Emma

På kontoret er vi enormt glade for, at Adam er vendt tilbage til Bruxelles og nu bliver en del af vores daglige arbejde.

Du kan kontakte Adam på alh@southdenmark.eu.

SDEODots-Blue_EN

South Denmark European Office
Avenue Palmerston 18
B-1000 Bruxelles
info@southdenmark.be

©2023 South Denmark European Office/ Det Syddanske EU-Kontor