Europæiske skolelærer skal fortælle flere historier

Projektet PLACES sætter historiefortælling og aktiv læring på skoleskemaet, når europæiske elever skal lære om FN's Verdensmål.

Projektpartnerne fra Belgium, Italien, Danmark og Grækenland til partnermøde i Athen.
Dragondancers, dragonos, i danzadraghi, Δρακοχορευτές eller dragedanserne.
Lærer i Belgien, Italien, Grækenland og Danmark er ved at afprøve undervisningsmaterialet i Erasmus+projektet PLACES, der med FN’s mål for bæredygtig udvikling, sætter fokus på trivsel, samarbejde og social inklusion gennem sjov og aktiv læring.
I Danmark er det Katja Lange, historiefortæller ved Fortælletid og Anne Katrine Gelting, studielektor ved Designskolen Kolding, der gennem træningssessioner og vejledning, giver lærerne inspiration til, hvordan de kan bruge PLACES Akademi i deres daglige undervisning.

“Lærerne, der har deltaget i vores træningssessioner, har vist stor interesse for undervisningsmaterialet og måden at bruge historiefortælling i deres undervisning,” siger Katja Lange, der inviterer alle interessede til en snak om PLACES Akademiet

Du kan her få et smugkig ind i PLACES Akademiet eller gå på opdagelse her: www.play-2-learn.eu.
 

Fortællingen om dragedanserne

Kun én gang om året kommer de. Dragerne. Og de hviler kun én nat i hulerne på toppen af bjerget. Så er det tid til dragondanser-testen.
Man kan kun bestå, hvis man får fat i et drageskæl, så gennem året har elever i de to landsbyer for foden af bjerget øvet sig i kunsten at bruge net og kniv. Men de gør det på helt forskellige måder.
Du kan se fortællingen om dragedanserne herunder.

PLACES er støttet af Erasmus+ programmet med ca. tre mio. kr.

South Denmark European Office
Avenue Palmerston 18
B-1000 Bruxelles
info@southdenmark.be

©2023 South Denmark European Office/ Det Syddanske EU-Kontor