Nyheder:

I PLACES-projektet bliver fortællinger om FN’s Verdensmål til

Partnerne bag PLACES til møde i Milano

I Erasmus+ projektet PLACES begynder fortællingerne at tage form. Gennem historiefortælling og leg skal de europæiske børn lære om FN’s Verdensmål.

”I tråd med projektet, lad os starte mødet med at skabe en historie sammen.”

En lille boks med transparente billedkort går bordet rundt.

Veronica fra University of Biccoca-Milano lægger det første kort midt på bordet.

”Dette er historien om en lille dreng,” begynder hun.

Et nyt billedkort bliver lagt på bordet, og historien fortsætter.

I et mødelokale på University of Biccoca-Milano er de italienske, belgiske, græske og danske partnere samlet om undervisningsprojektet PLACES, der gennem fortællinger og leg skal få FN’s Verdensmål ud i klasselokalerne.

LÆS OGSÅ: Børn skal lære om FN’s Verdensmål gennem leg og storytelling

Bag fortællingerne er virksomheden Fortælletid, der har skabt otte historier ud fra tre af FN’s 17 Verdensmål med udgangspunkt i børnenes hverdag.

”Når vi skal lære børn og unge om FN’s Verdensmål, så oplever jeg, at vi virkelig har brug for fortællinger, fordi det glider meget lettere, når vi snakker i billeder. Vi skal være bedre til at omsætte viden gennem fortællinger,” siger Kasper Sørensen, stifter af Fortælletid.

Projektet er støttet af Erasmus+ programmet med ca. tre mio. kr. Målet er at skabe undervisningsmateriale til børn i alderen 8-14 år, der på en sjov og aktiv måde kan lære dem om FN’s Verdensmål og som kan bruges i hele Europa.

Historierne tilpasses partnerlandene

Kasper Sørensen er glad for at være en del af PLACES-projektet og ser en stor mulighed i at bruge fortællinger som en større del af undervisningen.

Partnerne bag PLACES til møde i Milano

”Fortællinger kan vise dig verden på en anden måde, end du kender den og dermed berige dit liv. Med projektet håber jeg, at vi sammen kan udbrede ideen om fortællingen til Europa, for Europa hungrer efter det,” siger han.

Siden projektets start i september 2022 har partnerne indsamlet viden, og den viden bliver nu brugt til at designe og udvikle projektets undervisningsmateriale.

Derfor var der også afsat tid til, at de europæiske partnere i små grupper kunne diskutere, hvordan fortællingerne kan blive fortalt, så de passer til den danske, italienske, belgiske og græske kultur – og det er ikke helt uden problemer, når den samme fortælling skal fungere på flere forskellige sprog.

LÆS OGSÅ: Succes med Erasmus+akkreditering i Esbjerg Kommune

”Vi har ikke danseundervisning i folkeskolen,” lyder det fra de belgiske partnere, da de diskuterer fortællingerne, og hvordan de kan tilpasses.

I Belgien har børnene ikke danseundervisning, i stedet foreslår de belgiske partnere, at børnene i den belgiske fortælling kan øve op til deres årlige dans, Fancy Fair.

Hvor Fortælletid står for historierne, er Designskolen Kolding med i projektet for at udvikle det digitale undervisningsmateriale, der skal bestå af guidelines, konkrete læringsaktiviteter og -metoder samt et sæt springboard stories, der kan skabe engagement om verdensmålene i undervisningen.

Få hjælp af Det Syddanske EU-Kontor

Ideen til PLACES-projektet opstod mellem Henriette Hansen fra SDEO, der også er partner i projektet, og Kasper Sørensen fra Fortælletid.

”Sammen kunne vi se, at det var en god ide at lave et EU-projekt omkring historiefortælling. Og forhåbentlig bliver det til mange flere i fremtiden,” siger han.

Det forventes, at materialet kan afprøves blandt skoler og lærere i starten af 2024.

Hvis din skole eller nogle af dine lærere har lyst til at blive en del af PLACES-projektet, er du meget velkommen til at tage kontakt til EU-konsulent Henriette Hansen på hha@southdenmark.eu.

Ligesom Det Syddanske EU-Kontor har hjulpet med at stable PLACES-projektet på benene, kan vi også hjælpe jer med EU-projekter på uddannelsesområdet. Kontakt os for at høre mere. 

SDEODots-Blue_EN

South Denmark European Office
Avenue Palmerston 18
B-1000 Bruxelles
info@southdenmark.be

©2023 South Denmark European Office/ Det Syddanske EU-Kontor